Kärlek på allvar
Kärlek på allvar
Kärlek på allvar
Kärlek på allvarRSS
Maria och Tomas • 62 min • Fredag 22 maj 2020
Kärlek på allvarRSS
Maria och Tomas • 62 min • Fredag 22 maj 2020
SpelaSpela
Lyssna nu

En ny podcast om att hitta kärleken och behålla den. En unik möjlighet att få följa med in i terapirummet. Daniella Gordon har arbetat som terapeut i över 40 år och i den här podcasten kommer hon att träffa singlar och par som på olika sätt inte har den kärleksrelation som de önskar. I varje avsnitt får lyssnaren träffa en singel eller ett kärlekspar som har behov av samtalsterapi. En unik möjlighet att få följa med in i terapirummet och höra hur Daniella Gordon arbetar för att hjälpa personerna i fråga. Målet är att singlarna som medverkar ska förstå vilket arbete de behöver göra med sig själva för att sen kunna träffa en stor kärlek i livet och för kärleksparen handlar det om att komma vidare ur ett problem och eller hitta tillbaka till varandra. Personerna som medverkar i podcasten har andra namn än sina egna annars är allt autentiskt och handlar om riktiga levnadsöden och problem.

AVSNITT

 • Maria och TomasSpela
  Maria och Tomas
  Tomas och Maria är ofrivilligt barnlösa. De har försökt i flera år och med IVF men utan resultat. Tomas har dålig självkänsla och som ett sätt att fly från allt jobbigt har han porr-chattat. Kvinnan Tomas hade kontakt med på nätet började pressa honom på pengar så han tvingades berätta allt för Maria som fick en chock. Nu är Maria sjukskriven och tvivlar på om hon någonsin kommer kunna lita på Tomas igen då hon ser porr-chatten som en otrohetsaffär. Nu vänder de sig till Daniella för att få hjälp.
  62 min • Fredag 22 maj 2020
 • Sandra och ErikSpela
  Sandra och Erik
  Sandra har fått känslor för en annan. Hon och hennes man Erik har tillfälligt flyttat isär. Sandra tror att hon vill försöka hitta tillbaka till Erik men hon behöver tid att tänka. Erik i sin tur är förbannad och känner sig så pass sviken att han inte vet om han kommer kunna förlåta sin fru. Nu söker de hjälp hos Daniella Gordon.
  60 min • Måndag 18 maj 2020
 • Anna 49 årSpela
  Anna 49 år
  Få saker påverkar oss lika mycket i livet som ett brustet hjärta, oavsett i vilken ålder det sker. Det får oss att hålla tillbaka och hindrar oss från att uppleva glädje och kärlek i livet. Det gör oss hårda. Om vi inte läker det, för det går att läka ett brustet hjärta. I det här avsnittet träffar Daniella Gordon singeln Anna. Hon är 49 år och har aldrig varit gift och har heller inga barn. Nu vill hon verkligen träffa någon och helst av allt även gifta sig. Men någonting står i vägen mellan Anna och kärleken. Det visar sig att hennes stora kärlek i livet bedrog henne med en annan, något Anna aldrig kommit över. Hon behöver hjälp med att släppa sveket och laga sitt brustna hjärta.
  51 min • Fredag 8 maj 2020
 • Gustav och ViktoriaSpela
  Gustav och Viktoria
  I det här avsnittet möter du ett ett ungt par där sexlivet fungerar utmärkt men deras vardagsliv är en ständig utmaning och kamp. Det paret inte vet när samtalet börjar är att de båda omedvetet är styrda av sina föräldrar. Men när paret börjar förstå sina inprogrammerade vanor kommer någonting intressant att hända mellan dem.
  49 min • Fredag 1 maj 2020
 • Amir 32 årSpela
  Amir 32 år
  Amir är 32 år, singel och letar efter kärleken. Han är rädd för kärleken samtidigt som han längtar efter barn och efter en stark och nära relation. Men någonting står i vägen. Som barn utsattes Amir för obehagliga situationer som fortfarande spökar. Sårbarhet är en förutsättning för kärlek, men om du utsatts för ett trauma i barndomen gör du allt för att slippa känna samma känslor igen. Därför kan du heller aldrig släppa in kärleken helt och fullt i ditt liv. Amirs utmaning är därför att försöka att läka såret hos sitt 8-åriga jag.
  49 min • Fredag 24 april 2020
 • Maria 55 årSpela
  Maria 55 år
  Följ med in i terapirummet och träffa Maria. Hon är 55 år, singel och har inte haft en seriös relation på tio år. Maria litar helt enkelt inte på män. Avsnittet handlar mycket om hur det undermedvetna kan styra vårt sinne på ett sätt som hindrar oss ifrån mycket, bland annat att hitta kärleken i livet. Maria har haft en pappa som levde ett dubbelliv, syskon hon inte visste fanns och många fler hemligheter som under terapins gång kommer fram.
  49 min • Fredag 17 april 2020
 • Sylvester och MadeleneSpela
  Sylvester och Madelene
  Det här avsnittet handlar om Sylvester och Madelene. Båda ska fylla 38 år i år. De har varit tillsammans i 9 år och har två barn ihop som är 5 och 3 år. Paret kommer till Daniella och berättar att de slutat ha sex och har problem att kommunicera. Madelene vill ha ett till barn, hon vill även gifta sig och flytta utomlands men hon får ingen respons av Sylvester. Han i sin tur menar att han behöver hitta tillbaka till närheten innan de gör nya planer inför framtiden. Madelene är frustrerad, hon tycker inte att Sylvester gör någonting åt situationen utan går upp i barnen och jobbet istället för att möta henne. Hur ska det gå för paret? Lyssna på Kärlek på Allvar.
  46 min • Fredag 10 april 2020
 • Claes 36 årSpela
  Claes 36 år
  Claes blir besatt och helt uppslukad av de kvinnor han blir intresserad av. Från början fungerar det och kvinnorna blir smickrade av hans uppmärksamhet, men efter en tid blir det för mycket och Claes blir för eller senare alltid dumpad. Claes är 36 år och uppvuxen i en mindre stad i Sverige och han har aldrig upplevt kärlek på allvar. De kvinnor han blir intresserad av beskriver han som ouppnåeliga, äventyrliga och farliga. Men de kvinnor som uttrycker känslor för honom blir han sällan intresserad av. Claes är livrädd för att uppfattas som tråkig och i den rädslan har han tappat bort sig själv då han ständigt bär en osynlig mask av någon han egentligen inte är. Claes vill få hjälp att bryta en ond cirkel av olycklig kärlek för att kunna möta kärleken på allvar.
  51 min • Fredag 3 april 2020
 • Alexander och EmelieSpela
  Alexander och Emelie
  Emelie och Alexander kommer till samtalsterapeuten Daniella Gordon och berättar att de älskar varandra men att de har börjat glida i från varandra och relationen har stagnerat. Just nu är de särbos och närheten upphört, de har i princip slutat ha sex med varandra. Emelie tvekar på relationen samtidigt som Alexander vill att de ska satsa och flytta ihop igen. Deras frågor till Daniella är; kan de hitta tillbaka till den närhet och intimitet som tidigare fanns mellan dem eller ska de helt enkelt göra slut? Och varför har det hamnat där de har hamnat i sin relation? Kärlek på allvar är en podcast med ett riktigt terapisamtal, med singlar och par.
  48 min • Fredag 27 mars 2020
 • Specialavsnitt för par i Corona-tiderSpela
  Specialavsnitt för par i Corona-tider
  Kärlek på allvar gör specialavsnitt för singlar och par! Avsnitten handlar om att hitta kärleken och behålla den i dessa utmanande Corona-tider. Producenten för podcasten Kärlek på allvar Anna Åkerlund pratar med samtalsterapeuten Daniella Gordon för att få råd och guidning i hur vi kan tänka i en tid som ingen av oss varit med om tidigare. Hur förhåller vi oss känslomässigt och socialt i en tid av kris, isolering och rädslor? Våra kärleksrelationer och singelliv står inför stora utmaningar. Men det finns möjligheter för oss, menar Daniella Gordon, att i denna tid av känslor och skörhet komma närmare varandra. Lyssna på Kärlek på Allvar Corona-special.
  21 min • Torsdag 26 mars 2020
Stäng fönster