Älskade Psykopat
Älskade Psykopat
Älskade Psykopat
Älskade PsykopatRSS
Emmas ex-pojkvän var läkare - drogade ner henne med sprutor • 25 min • Måndag 25 maj 2020
Älskade PsykopatRSS
Emmas ex-pojkvän var läkare - drogade ner henne med sprutor • 25 min • Måndag 25 maj 2020
SpelaSpela
Lyssna nu

I ”Älskade psykopat” möter vi män och kvinnor i olika åldrar som anonymt berättar sin historia eller erfarenheter de haft med en psykopat eller narcissist. Den kan vara inom en kärleksrelation, familjen och på jobbet. Mitt syfte är att lyfta fram berättelser som kanske annars sällan får ta plats. ”Älskade psykopat” är en podd som berör på djupet och min förhoppning är att den kan hjälpa, stötta och förändra. Podden görs av Emilie Olsson.

AVSNITT

 • Emmas ex-pojkvän var läkare - drogade ner henne med sprutorSpela
  Emmas ex-pojkvän var läkare - drogade ner henne med sprutor
  Emma möter en man på en dejting app som är läkare. Vardagen, som tidigare bestod av studier på universitetet och i övrigt var ganska monoton får en plötslig vändning. Snabbt inleder de en passionerad relation fylld av äventyr - men stegvis börjar saker att förändras. Emma blir allt mer isolerad och träffar varken vänner och familj. Successivt dras hon också in i ett narkotikamissbruk tillsammans med läkaren.
  25 min • Måndag 25 maj 2020
 • Magdalena fick inte träffa sina barn på flera år - styvmodern tog över och styrde med våld och hjärntvättSpela
  Magdalena fick inte träffa sina barn på flera år - styvmodern tog över och styrde med våld och hjärntvätt
  När Magdalena och hennes fd make separerat försöker den nya frun ta över rollen som barnens mamma. Parallellt med detta driver hon en hetsjakt mot Magdalena med polisanmälningar, orosanmälningar till Socialtjänsten och ständiga tvister i Tingsrätten. När fem år har gått och Magdalena är på bristningsgränsen av utmattning tar historien en ny vändning - plötsligt en dag kommer barnen inte tillbaka. Det ska ta två och ett halvt år innan de får träffas igen och då uppdagas den misshandel och hjärntvätt som barnen fått utstå under alla år.
  25 min • Måndag 18 maj 2020
 • Maria planerade sin flykt för livetSpela
  Maria planerade sin flykt för livet
  Du ska få ett fantastiskt liv... skrev mannen till Maria i det första mailet. Vid den här tidpunkten levde hon i en vardag som var oerhört svår på olika sätt. Maria var övertygad om att hon mött kärleken, en snäll omtänksam man som kunde rädda henne från en hemsk tillvaro. Två år senare gick hon som en gammal gumma och närminnet var som blanka pappersark. Maria börjar planera sin flykt för livet.
  24 min • Måndag 11 maj 2020
 • Vad är en narcissist och psykopat? Relationsexperten förklararSpela
  Vad är en narcissist och psykopat? Relationsexperten förklarar
  Vad är skillnaden mellan en psykopat och narcissist? Vilka är varningsflaggorna? Vad innebär hjärntvätt och manipulation? Varför kan det vara så svårt att lämna en psykopat? Och hur tar man sig ur en destruktiv relation? I det här avsnittet möter vi Relationsexperten Michael Larsen som besvarar dessa frågor och förklarar mer kring ämnet!
  25 min • Måndag 4 maj 2020
 • Petras relation med en psykopat höll på att kosta henne livetSpela
  Petras relation med en psykopat höll på att kosta henne livet
  Det här avsnittet handlar om Petra som successivt bryts ner i en kärleksrelation under flera års tid, en relation som höll på att kosta henne livet! Petra beskriver att hon var som lyckligast den där sommaren men hon drömde om att träffa kärleken. En dag möter hon mannen som totalt vänder upp och ner på tillvaron. Till en början är han det bästa som hänt henne, en passion hon aldrig tidigare upplevt - en känsla av att något är för bra för att vara sant. Det börjar med kärleksförklaringar, värme och överflöd av komplimanger som snart övergår till pendlande mellan ömhet och våld, mellan dyrkan och sexuella kränkningar.
  50 min • Måndag 27 april 2020
 • Premiär för Älskade Psykopat!Spela
  Premiär för Älskade Psykopat!
  I ”Älskade psykopat” möter vi män och kvinnor i olika åldrar som anonymt berättar sin historia eller erfarenheter de haft med en psykopat eller narcissist. Premiär 27/4!
  1 min • Måndag 20 april 2020
Stäng fönster