Ångestpodden
Ångestpodden
Ångestpodden
ÅngestpoddenRSS
234. SUGARDEJTING • 77 min • Torsdag 18 juli 2019
ÅngestpoddenRSS
234. SUGARDEJTING • 77 min • Torsdag 18 juli 2019
SpelaSpela
Lyssna nu

Ångestpodden tar upp alla dom tankar och funderingar som många någon gång har tänkt men inte pratat om högt. Lättsamhet och allvar är två ingredienser till hur Ångestpodden bryter tabun och skapar mer öppenhet kring psykisk ohälsa. Drivs av Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg.

AVSNITT

 • 234. SUGARDEJTINGSpela
  234. SUGARDEJTING
  Denna veckan gästas vi av en tidigare gäst, Simon Häggström, prostitutionspolis. Simon gästade oss i vår serie "Vi måste prata om prostitution" som vi släppte för ett hundratal avsnitt sedan. När vi gjorde den serien fokuserade vi främst på kvinnor som tvingats eller lurats in i prostition pga fattigdom. Kvinnor som ofta kommer ifrån fattiga länder och som "ägs" av hallickar. På senare år har man dock sett ett nytt fenomen växa sig allt större och som gör att det finns en drastisk ökning i prostitution bland svenska ungar. Nämligen: SUGARDEJTING. Vi pratar om detta, sugardaddys och om samhället som är uppbyggt på att vi aldrig ska känna oss nöjda med varken oss själva eller våra materiella saker. Det är svårt att ta in att detta händer dagligen, mitt framför ögonen på oss. Prostitution inlindad i silkespapper och dyra märkesväskor. Läs gärna Simons senaste bok: Flickorna som sprang.
  77 min • Torsdag 18 juli 2019
 • 233. Sebastian Walldén gästarSpela
  233. Sebastian Walldén gästar
  Denna veckan gästas vi av Idolvinnaren Sebastian Walldén. Han sjöng sig in i svenska folkets hjärtan under idol 2018, där han både öppet och ärligt berättade om hur han för första gången vågade vara sig själv, på riktigt. Om uppväxten med adhd, strulig skolgång, att inte vara bekväm i sin sexualitet och om självmordstankar. Slutlåt: Sebastian Walldén - Summer love Tack till våra sponsorer Mindler och Hemmakväll!
  54 min • Torsdag 11 juli 2019
 • 232. Kan vi lagstifta bort avundsjuka?Spela
  232. Kan vi lagstifta bort avundsjuka?
  Det är v. 28 och det är politikerveckan i Almedalen. Och vi tänkte såhär: Ska vi ta oss friheten att fundera på vad vi själva hade velat genomföra som politiker? Vilka nya lagar hade stiftats? Vad hade vi prioriterat? Vad tycker vi egentligen att influencers har för socialt ansvar? Hur borde klädstorlekarna se ut hos nätbutikerna? Vad tycker vi egentligen om qvacksalveri och SKA vi införa "uppförande" igen i skolan? Ah lyssna så får ni se. Tack till vår sponsor Hedvig!
  55 min • Torsdag 4 juli 2019
 • 231. Sanna Guidetti gästarSpela
  231. Sanna Guidetti gästar
  Denna vecka gästas vi av Sanna Guidetti, fd Dahlström. Vi pratar om att växa upp i en familj där alkoholen ständigt var närvarande och om att bo på barnhem och i fosterhem. Om att vara anhörig i beroendesjukdomen alkoholism, om kärlek och öppenhet och ärlighet.
  51 min • Torsdag 27 juni 2019
 • 230. "Jag är en j*vla bluff"Spela
  230. "Jag är en j*vla bluff"
  BLUFFSYNDROMET: Denna veckan pratar vi om ett ämne som dom flesta faktiskt är bekanta med, oavsett om alla kanske inte vet om det eller har hört talas om just bluffsyndromet. En känsla av att känna sig som en bluff, att någon ska ertappa en för att vara fejk eller att man inte är så framgångsrik och lycklig som man själv framställt sig som. Eller att man helt enkelt inte ens själv vet vad det är man håller på med eller vem man egentligen är, för att man oroar sig så mycket över vad andra har för bild av en och att den bilden ska raseras. En ständig känsla av att någon strax ska komma och dra mattan under ens fötter. Tack till våra sponsorer Hedvig och Hemmakväll.
  47 min • Torsdag 20 juni 2019
 • 229. Andrea Hedenstedt gästarSpela
  229. Andrea Hedenstedt gästar
  Denna veckan gästas vi av otroliga Andrea Hedenstedt. Vi pratar om uppväxten, om att vara en känslomänniska och att se tillbaka på en tid då allt kändes ganska tungt. Dessutom, oundvikligt, pratar vi om träning. För några veckor sedan fick Andrea en kommentar angående hennes träning kopplat till utseende som vi var tvugna att älta ett tag. Idag är det som om det finns ett likhetstecken mellan träning och att vilja förändra (förminska) sin kropp, vilket är en helt felaktig bild av varför vi ska träna. Träning är bra för att vi ska må bra, men har istället blivit en källa till väldigt mycket ångest för många. Inte så konstigt kanske egentligen, när vi lever i ett samhälle där det är näst intill omöjligt att vara nöjd med sig själv. Det ska alltid finnas saker att vilja förbättra. Tack till våra sponsorer Mindler och Systembolaget <3
  61 min • Torsdag 13 juni 2019
 • 228. Janice gästarSpela
  228. Janice gästar
  Veckans gäst är artisten Janice! En superkvinna med ett hjärta och en strupe av guld. Dagens ämne blir suicid då Janice pappa dog i det när hon var 16 år. Vi pratar om känslorna kring att mista någon nära i självmord. Om skam och att hantera en kris utan att prata om krisen. Vi pratar musiken, uppväxten och prestationsångest. Om att mötas i sorger. Det här avsnittet blev så himla starkt, ärligt och fint. Vi önskar att alla i hela Sverige fick höra det. Tack till Hemmakväll och Kicks för att ni sponsrar Ångestpodden.
  56 min • Torsdag 6 juni 2019
 • 227. SOMMARÅNGESTSpela
  227. SOMMARÅNGEST
  Okej, varje år sedan vi startade Ångestpodden så har vi gjort ett sånt här avsnitt inför sommaren. Sorgligt nog så kan vi liksom göra det, för att tankarna är med oss inför vareeeenda sommar. Vi pratar om bikinikroppen, om att inte vilja vara osminkad på stranden, om ångest kring sommarekonomin och en massa annat, som hör till vår sommarångest. Den är såklart olika för alla. Vi berättar även om vår INSAMLING!!!! Vi har startat en insamling till Hjärnfonden där pengarna oavkortat går till forskningen kring ångest. Hjärnfonden får inget statligt bidrag och är därför beroende av varenda skänkt krona. KOM IGEN NU och hjälp oss nå vårt mål på 40.000 kr. Varenda krona räknas. Insamlingen hittar ni här: https://insamling.hjarnfonden.se/fundraisers/angestpodden-x-psykisk-ohalsa1   Tack till vår sponsor mathem.se! <3
  55 min • Torsdag 30 maj 2019
 • 226. Flora Wiström gästarSpela
  226. Flora Wiström gästar
  Denna veckan gästas vi av kreatören Flora Wiström, som just nu är HÖGAKTUELL med sin nya (andra) roman ”Hålla andan”. Vi pratar om skrivandet, att försöka att inte bry sig om vad andra tycker och tänker om en, otillräcklighetskänslor, om att ha ett litet lås på sin instagram, se över vad man påverkas av och om akne. Sååååå otroligt viktigt att prata mer om dessa jävla finnarna som förstör så mycket för en och som får en att känna sig så fel, när man absolut inte kan hjälpa det. Tack till systembolaget och Anyfin! <3
  58 min • Torsdag 23 maj 2019
 • 225. VAD ÄR LYCKA?Spela
  225. VAD ÄR LYCKA?
  I mars släppte vi vår debutbok ”Vi borde vara lyckliga” och idag gräver vi djupare i just lycka. Hur har lycka sett ut ur ett historiskt perspektiv? Blir man lycklig av att vara ekonomiskt oberoende? Hur går lycka ihop med att vi idag ju ÄR våra prestationer?  Kan man förknippa lycka med att må bra? Nej det går nog inte. Vi sågar självhjälpsböcker och ”5 steg”-listor.  Vad är ett misslyckande egentligen? Dötiden är dessutom utrotningshotad.  Och så SNÄLLHETEN. Anamma den nu. Tack fina Kicks och Anyfin för att ni är sponsorer till Ångestpodden
  62 min • Torsdag 16 maj 2019
Stäng fönster