Ångestpodden
Ångestpodden
Ångestpodden
ÅngestpoddenRSS
265. Min magkänsla vill mig inte väl. • 43 min • Torsdag 20 februari 2020
ÅngestpoddenRSS
265. Min magkänsla vill mig inte väl. • 43 min • Torsdag 20 februari 2020
SpelaSpela
Lyssna nu

Ångestpodden tar upp alla dom tankar och funderingar som många någon gång har tänkt men inte pratat om högt. Lättsamhet och allvar är två ingredienser till hur Ångestpodden bryter tabun och skapar mer öppenhet kring psykisk ohälsa. Drivs av Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg.

AVSNITT

 • 265. Min magkänsla vill mig inte väl.Spela
  265. Min magkänsla vill mig inte väl.
  Vem FAN är jag egentligen? Det är avsnittets stora fråga. Men så landar vi ändå någonstans i att man inte behöver veta det. Vi ska försöka, FÖRSÖKA, sluta leta.
  43 min • Torsdag 20 februari 2020
 • 264. OVERKLIGHETSKÄNSLORSpela
  264. OVERKLIGHETSKÄNSLOR
  Denna veckan tar vi upp det MYCKET önskade ämnet overklighetskänslor. Eller, Derealisation och Depersonalisation vilket är två tillstånd som är vanligt vid psykisk ohälsa. Det är en känsla av att vara avskuren ifrån verkligheten. Lite som att man är en robot som går på autopilot. Det kan dock förklaras som en försvarsmekanism som kroppen tar till för att helt stänga av när ångesten liksom tar över. Med oss har vi Maja, som själv levt med overklighetskänslor. När det var som värst höll känslan i sig i flera månader. Det finns otroligt lite kunskap om det här ämnet, även inom vården, vilken Maja tydligt fick erfara när hon sökte hjälp, men vi hoppas att det här avsnittet kan hjälpa någon där ute som själv upplevt detta och som kanske inte riktigt har kunnat sätta ord på det tidigare.
  39 min • Torsdag 13 februari 2020
 • 263. Axel Schylström - en av Sveriges värst brännskadade personer.Spela
  263. Axel Schylström - en av Sveriges värst brännskadade personer.
  Denna veckan gästas vi av Axel Schylström, som många kanske känner igen från Idol och Melodifestivalen. När 2012, när Axel var 19 år och alldeles snart skulle ta studenten var han med om en olycka och blev brännskadad. Hans skador var så pass allvarliga att han fick ligga i respirator, lära sig att andas igen och i princip börja om livet på nytt, fast som 19 år gammal. Dom inre skadorna var allvarliga och Axel svävade länge mellan liv och död men när han började tillfriskna så insåg han också att han behövde lära sig att leva med sitt nya utseende med ärr över hela kroppen. Hur lär man sig leva med kroppskomplex? Hur går man tillbaka sin självkänsla och sitt självförtroende? Hur ska man tänka för att inte skuldbelägga sig själv? Hur hanterar man självmordstankar och känslan av att uppgivenheten äter upp en inifrån?
  55 min • Torsdag 6 februari 2020
 • 262. Om otrohet och varaktig kärlek med relationsexperten Egil Linge.Spela
  262. Om otrohet och varaktig kärlek med relationsexperten Egil Linge.
  Denna veckan gästas vi av relationsexperten Egil Linge, psykolog och författare till bla. boken Hemligheten, från ögonkast till varaktig relation. Och ÄNTLIGEN får vi svar på alla frågor och ångest som kan uppstå både i och utanför relationer. Hur vågar man lita på andra? Kan en relation bli bra efter en otrohet? Hur får man en relation att hålla för evigt? Varför är det så svårt för vissa att hitta "den rätta"? Och varför känns det ibland som att så fort man visar lite "för mycket" intresse för någon så försvinner personen ifrån en?
  68 min • Torsdag 30 januari 2020
 • 261. Rasism och lojalitetskonflikter med Filip DikmenSpela
  261. Rasism och lojalitetskonflikter med Filip Dikmen
  Den här veckan gästas vi av OTROLIGA Filip Dikmen. Filip var en av BRIS-idolerna 2019 där hans berättelse handlade om utanförskap och lojalitetskonflikter. Vi pratar om rasism, om att se och lära sig olika mönster i sin vardags, kanske framför allt i skolan där Filip själv tidigt fick se dels hur vi behandlas olika, men också hur attityder, ilska och uppgivenhet kan leda till konflikter. Om hur en person som Filip som verkligen ville studera och lära sig saker kunde irritera andra. Och om vikten av bra lärare! Och om humorn som vapen. Ett VIKTIGT samtal som vi är väldigt glada över att vi fick ha med denna SMARTA och briljanta människan.
  68 min • Torsdag 23 januari 2020
 • GÖTEBORGSpela
  GÖTEBORG
  GÖTEBORG Vi kommer till er den 1/4!!! Som ni vet kör vi en egen scenshow den 21/3 på Scalateatern!!! Vi har gjort Ångestpodden i 5 år och vill fira detta med er genom en alldeles egen scenshow regisserad av Hampus Nessvold. Det känns stort, läskigt, spännande och så himla roligt. Snälla, låt oss ses där. NU KÖR VI! Biljetter hittar ni här: https://www.eventim.se/angestpodden-biljetter.html?affiliate=PP8&doc=artistPages/tickets&fun=artist&action=tickets&kuid=577432
  2 min • Fredag 17 januari 2020
 • LUNDSpela
  LUND
  LUND Vi kommer till er den 27/3!!! Vi har gjort Ångestpodden i 5 år och vill fira detta med er genom en alldeles egen scenshow regisserad av Hampus Nessvold. Det känns stort, läskigt, spännande och så himla roligt. Snälla, låt oss ses där. NU KÖR VI! Biljetter hittar ni här: https://www.eventim.se/angestpodden-biljetter.html?affiliate=PP8&doc=artistPages/tickets&fun=artist&action=tickets&kuid=577432
  2 min • Fredag 17 januari 2020
 • STOCKHOLMSpela
  STOCKHOLM
  STOCKHOLM! Som ni vet kör vi en egen scenshow den 21/3 på Scalateatern!!! Vi har gjort Ångestpodden i 5 år och vill fira detta med er genom en alldeles egen scenshow regisserad av Hampus Nessvold. Det känns stort, läskigt, spännande och så himla roligt. Snälla, låt oss ses där. NU KÖR VI! Biljetter hittar ni här: https://www.eventim.se/angestpodden-biljetter.html?affiliate=PP8&doc=artistPages/tickets&fun=artist&action=tickets&kuid=577432
  2 min • Fredag 17 januari 2020
 • 260. "Hur länge trodde ni att Ångestpodden skulle hålla?"Spela
  260. "Hur länge trodde ni att Ångestpodden skulle hålla?"
  VI FIRAR 5 ÅR IDAG! FEEEM ÅR!? Tack alla som lyssnat genom åren. Alla som stöttat oss, som gästat, delat med sig, öppnat upp sig, tipsat, feedbackat. ALLT! I dagens avsnitt försöker vi prata om FOMO, relationer, vad som är livskvalitet, hur man ska tänka när man tror att ens vänner inte vill umgås med en mer. JA? Vet inte alls om vi besvarar en enda fråga. Vi famlar i mörker på sätt och vis men det känns tryggt med er.
  51 min • Torsdag 16 januari 2020
 • 259. Påsatt, avskärmad och mobilberoende.Spela
  259. Påsatt, avskärmad och mobilberoende.
  Ja, denna veckan pratar vi om skärmångest. För visst känner vi av den, törsten efter telefonen så fort vi inte har den i samma rum som vi befinner oss i. Nanna Gillberg, forskare och författare till boken Påsatt och avskärmad i en uppkopplad tid gästar oss idag och pratar om den forskning som faktiskt finns på just mobilberoende. Vi pratar dessutom om vilka konsekvenser det här kan få om vi inte tar kontrollen över vårt mobilmissbruk. Vi får sämre empatiförmåga, blir sämre på att läsa av kroppsspråk, dålig koncentrationsförmåga och vi får sämre minne. HUR KUL ÄR DET? Hur lär man sig hitta balansen? Och hur viktigt är det att våga se sitt eget mobilanvändande i vitögat istället för att skylla allt på samhället eller prata om detta beroende som i ett "vi" eller "man". Hej vi heter Ida och Sofie och vi är mobilberoende! I samarbete med fitness24seven. https://se.fitness24seven.com/angestpodden
  65 min • Torsdag 9 januari 2020
Stäng fönster