Ångestpodden
Ångestpodden
Ångestpodden
ÅngestpoddenRSS
271. "Hur påverkas relationen av psykisk ohälsa?" IDAS POJKVÄN GÄSTAR • 47 min • Torsdag 2 april 2020
ÅngestpoddenRSS
271. "Hur påverkas relationen av psykisk ohälsa?" IDAS POJKVÄN GÄSTAR • 47 min • Torsdag 2 april 2020
SpelaSpela
Lyssna nu

Ångestpodden tar upp alla dom tankar och funderingar som många någon gång har tänkt men inte pratat om högt. Lättsamhet och allvar är två ingredienser till hur Ångestpodden bryter tabun och skapar mer öppenhet kring psykisk ohälsa. Drivs av Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg.

AVSNITT

 • 271. "Hur påverkas relationen av psykisk ohälsa?" IDAS POJKVÄN GÄSTARSpela
  271. "Hur påverkas relationen av psykisk ohälsa?" IDAS POJKVÄN GÄSTAR
  Ja, vi har ju vidrört detta ämnet tidigare i podden och ni är också många som ÖNSKAT en gästning från Idas kille så, here we are!!! Emil gästar veckans avsnitt och vi alla tre pratar om hur psykisk ohälsa påverkar ens kärleksrelation. Tar man på sig mycket ansvar? Lär man sig att se kännetecken på när partnern mår dåligt? Hamnar man kanske själv i olika negativa mönster för att "skydda" sin kärlek, kanske tom när personen i fråga inte ens behöver skyddas längre? JA. Tack Emil för att du ville gästa!
  47 min • Torsdag 2 april 2020
 • 270. "Inget är privat längre" - Collab Mathilda & AndreaSpela
  270. "Inget är privat längre" - Collab Mathilda & Andrea
  Ni fick ställa era dilemman som ni upplever kring sociala medier, och vi försökte besvara dom tillsammans med podd-duon, ikonerna Mathilda och Andrea. Hur hittar man balans i sitt sociala medier-användande? När är det okej att avfölja en vän och vem "får" vara aktivist?
  72 min • Torsdag 26 mars 2020
 • 269. Är vi påväg mot en vetenskaplig begravning?Spela
  269. Är vi påväg mot en vetenskaplig begravning?
  Ja, vi undrar. Håller vi just nu på att bevittna en vetenskaplig begravning? Där alarmisterna hela tiden får sista ordet. Vi hoppas då VERKLIGEN inte det. Ta hand om er i denna konstiga tid, men tro inte på allt ni läser och lyssna på myndigheterna.
  40 min • Torsdag 19 mars 2020
 • 268. STORA AVSNITTET OM KBTSpela
  268. STORA AVSNITTET OM KBT
  Yes! Nu framöver kommer vi med jämna mellanrum ta upp olika terapiformer, och först ut är alltså KBT. Kognitiv beteendeterapi. Med oss har vi Bengt E. Westling som BLAND ANNAT är leg. psykolog och psykoterapihandledare inom KBT. Tack till alla er som ställde era frågor kring KBT. Vi tror vi fick med dom flesta.. <3
  53 min • Torsdag 12 mars 2020
 • 267. Bekräftelsebehov, ätstörningar och bitterhet med Alexandra Nilsson.Spela
  267. Bekräftelsebehov, ätstörningar och bitterhet med Alexandra Nilsson.
  Denna veckan gästas vi av Alexandra Nilsson, en av Sveriges första influencers. Hon blev känd genom sitt alter-ego "Kissie". Vi pratar om att känna sig ensam i skolan, till att vilja synas, att göra allt för uppmärksamhet, om att bli utnyttjad av medierna, om att sen våga vara Alexandra Nilsson, om ätstörningar och bitterhet.
  51 min • Torsdag 5 mars 2020
 • 266. Kroppshat och "FYS FÖRE MYS" med KajjanSpela
  266. Kroppshat och "FYS FÖRE MYS" med Kajjan
  Denna veckan tar vi upp det så STÄNDIGT aktuella kroppshatet. Vi snackar kroppspositivism med PROFFSET i fråga, Karin, Kajjan Andersson. Vi snackar om skönhetstävlingar på förskolan, FYS FÖRE MYS, kroppsrecensioner, det vita knarket (socker), om hälsohetsen som den nya bantningen och om alla som "bara bryr sig" om dom "tjocka och oansvariga". Vi MÅSTE fortsätta påminnas om hur skevt så mycket är när det kommer till synen på kroppar, för LOGISKT har vi nu lärt oss att våra kroppar inte säger något om oss som personer, MEN KÄNSLAN har inte hängt med.
  69 min • Torsdag 27 februari 2020
 • 265. Min magkänsla vill mig inte väl.Spela
  265. Min magkänsla vill mig inte väl.
  Vem FAN är jag egentligen? Det är avsnittets stora fråga. Men så landar vi ändå någonstans i att man inte behöver veta det. Vi ska försöka, FÖRSÖKA, sluta leta.
  43 min • Torsdag 20 februari 2020
 • 264. OVERKLIGHETSKÄNSLORSpela
  264. OVERKLIGHETSKÄNSLOR
  Denna veckan tar vi upp det MYCKET önskade ämnet overklighetskänslor. Eller, Derealisation och Depersonalisation vilket är två tillstånd som är vanligt vid psykisk ohälsa. Det är en känsla av att vara avskuren ifrån verkligheten. Lite som att man är en robot som går på autopilot. Det kan dock förklaras som en försvarsmekanism som kroppen tar till för att helt stänga av när ångesten liksom tar över. Med oss har vi Maja, som själv levt med overklighetskänslor. När det var som värst höll känslan i sig i flera månader. Det finns otroligt lite kunskap om det här ämnet, även inom vården, vilken Maja tydligt fick erfara när hon sökte hjälp, men vi hoppas att det här avsnittet kan hjälpa någon där ute som själv upplevt detta och som kanske inte riktigt har kunnat sätta ord på det tidigare.
  39 min • Torsdag 13 februari 2020
 • 263. Axel Schylström - en av Sveriges värst brännskadade personer.Spela
  263. Axel Schylström - en av Sveriges värst brännskadade personer.
  Denna veckan gästas vi av Axel Schylström, som många kanske känner igen från Idol och Melodifestivalen. När 2012, när Axel var 19 år och alldeles snart skulle ta studenten var han med om en olycka och blev brännskadad. Hans skador var så pass allvarliga att han fick ligga i respirator, lära sig att andas igen och i princip börja om livet på nytt, fast som 19 år gammal. Dom inre skadorna var allvarliga och Axel svävade länge mellan liv och död men när han började tillfriskna så insåg han också att han behövde lära sig att leva med sitt nya utseende med ärr över hela kroppen. Hur lär man sig leva med kroppskomplex? Hur går man tillbaka sin självkänsla och sitt självförtroende? Hur ska man tänka för att inte skuldbelägga sig själv? Hur hanterar man självmordstankar och känslan av att uppgivenheten äter upp en inifrån?
  55 min • Torsdag 6 februari 2020
 • 262. Om otrohet och varaktig kärlek med relationsexperten Egil Linge.Spela
  262. Om otrohet och varaktig kärlek med relationsexperten Egil Linge.
  Denna veckan gästas vi av relationsexperten Egil Linge, psykolog och författare till bla. boken Hemligheten, från ögonkast till varaktig relation. Och ÄNTLIGEN får vi svar på alla frågor och ångest som kan uppstå både i och utanför relationer. Hur vågar man lita på andra? Kan en relation bli bra efter en otrohet? Hur får man en relation att hålla för evigt? Varför är det så svårt för vissa att hitta "den rätta"? Och varför känns det ibland som att så fort man visar lite "för mycket" intresse för någon så försvinner personen ifrån en?
  68 min • Torsdag 30 januari 2020
Stäng fönster