Blått Snack
Blått Snack
Blått Snack
Blått SnackRSS
Dansk dynamit i himmelsblå uniform i sju år • 30 min • Söndag 5 april 2020
Blått SnackRSS
Dansk dynamit i himmelsblå uniform i sju år • 30 min • Söndag 5 april 2020
SpelaSpela
Lyssna nu

Blått snack bjuder på allt som är värt att veta om MFF. Möt supportrar, spelare, gamla hjältar och andra med ett himmelsblått hjärta i den ledande MFF podden. Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg bjuder på en skön resa i MFF:s allra innersta.

AVSNITT

 • Dansk dynamit i himmelsblå uniform i sju årSpela
  Dansk dynamit i himmelsblå uniform i sju år
  Han är den utländske spelaren i MFF som spenderat flest säsonger i klubben. Det han bli sju år mellan 2006 och 2012 som offensiv högerback. En hårt arbetande lagspelare som var mycket uppskattad bland såväl lagkamrater som supportrar. Numera spenderar han dagarna som lärare och tränare på fotbollsgymnasiet på Sydsjälland och springer långlopp. I avsnitt 208 av Blått Snack möter du Ulrich Toft Vinzents.
  30 min • Söndag 5 april 2020
 • Målvakten från Listerlandet och guldhjälte från 2004 - möt Mattias AsperSpela
  Målvakten från Listerlandet och guldhjälte från 2004 - möt Mattias Asper
  Grabben från Listerlandet som var med och tog det efterlängtade guldet 2004 är i fokus i avsnitt 207 av Blått Snack. Hasse och Ole fick en pratstund med numera högstadieläraren och tränaren i Mjällbys P17 lag - Mattias Asper. Vi får följa med på Mattias resa via Mjällbi, AIK, Real Sociedad, Besiktas, MFF, Viking FK och Mjällby. Mattais berättar om ett tight kompisgäng i MFF som tävlade om allt, både på och utanför plan. Avsnittet är inspelad på en knastrig telefonledning från Blekinge så ha tålamod!
  31 min • Söndag 29 mars 2020
 • 20 år sedan - killen som förde Malmö FF tillbaka i allsvenskan: Michael AnderssonSpela
  20 år sedan - killen som förde Malmö FF tillbaka i allsvenskan: Michael Andersson
  I år är det 20 år sedan Malmö FF tog sig tillbaka till allsvenskan och började resan mot vad föreningen är idag. I veckans avsnitt möter du tränaren som var med och ordnade kontraktet: Michael Andersson. Det blir snack om Zlatan och om äldre spelare som hade problem med de yngre som tog för sig ordentligt. Michael berättar om Zlatan sista match i himmelsblått och om sitt jobb som förenings och anläggningschef i Södertälje kommun. Välkommen till avsnitt 206 av Blått Snack!
  37 min • Söndag 22 mars 2020
 • 574 matcher i himmelsblått med Ramlösa grabben Torbjörn PerssonSpela
  574 matcher i himmelsblått med Ramlösa grabben Torbjörn Persson
  Spel i HIF var aldrig aktuellt för veckans gäst i Blått Snack utan det blev en tur från Ramlösa ned till Malmö som sommarproffs i MFF. Tycke uppstod och i hela 574 matcher spelade Torbjörn Persson i den himmelsblå uniformen. Torbjörn (som f.ö. är den sjätte meste MFF:are i historien) berättar om klubbval, tränare, och fantastiska lagkamrater under de gyllene åren på 80-talet. Välkommen till avsnitt 205 av Blått Snack!
  38 min • Söndag 15 mars 2020
 • Snuffe - fotbollstränare i Malmö FFSpela
  Snuffe - fotbollstränare i Malmö FF
  En söderkis kom till Malmö FF 2006 och tränade klubben under två säsonger. För första gången på mycket länge berättar Sören Åkeby om tiden i himmelsblått.Sören reflekterer över tabellplaceringar, relationen till supportrar och klubbledning. Under tiden Malmö FF skolade Sören om bl.a. en ung Behrang Safari från vänsterytter till vänsterback och i veckans avsnitt får vi reda på varför. Vi får reda på hur Magnus Pehrsson var som spelare i Djurgården och Sörens funderingar kring MP som tränare. Dessutom får du förklaringen till smeknamnet "Snuffe". Välkommen till avsnitt 204 av Blått Snack!
  37 min • Söndag 8 mars 2020
 • Häxkitteln 2020 - MFF vs WolfsburgSpela
  Häxkitteln 2020 - MFF vs Wolfsburg
  Den 27 februari är det upp till bevis för supportrar och lag. Kan man återskapa bragden från Champions League kvalet 2014, skapa en häxkittel som sätter skräck i motståndarna och dessutom fixa minst 1-0 (eller 3-0 som 2014...). Fotboll Skånes Ole Törner, Jonas Hansson och Retro FM:s Hasse Strandberg vänder och vrider på förutsättningarna inför matchen. Det blir också reflektioner inför matchen från Rasmus Bengtsson och Marcus Antonsson och senaste skadeläget från fysioterapeuten Jesper Robertsson. Välkommen till avsnitt 203 av Blått Snack!
  38 min • Onsdag 26 februari 2020
 • Floskelbokens beskyddare - möt Matias ConchaSpela
  Floskelbokens beskyddare - möt Matias Concha
  Fostrad i Kulladal och genom en skolkompis som spelade i MFF blev det himmelsblått i tonåren.I veckans avsnitt möter du ytterbacken Matias Concha. Det blir snack om den legendariska floskelboken som Matias ärvde och förde under sina sejourer i MFF där episka felsägningar, grammatiska grodor och mycket mer fördes in noggrant (det blir också smakprov från boken...). Matias berättar om sina fotbollstokiga bröder och om tiden i Bundesliga och Bochum och om hur det är att sälja hus och lägenheter i soliga Marbella. Detta och mycket mer i avsnitt 202 av Blått Snack!
  39 min • Söndag 23 februari 2020
 • Möt scouten som känner Wolfsburgs hemligheter - Vito StavljaninSpela
  Möt scouten som känner Wolfsburgs hemligheter - Vito Stavljanin
  Under många år har han letat spelare världen över åt Malmö FF men han har också varit föreningens ögon ute i Europa. Möt Malmö FF:s chefs scout Vito Stavljanin som berättar vad han kikar på när han scoutat Wolfsburg inför stundande Europa League matcher. Det blir snack också snack om ungdomsverksamheten i Malmö FF och hur väl den står sig mot övriga av Sverige och ute i Europa. God lyssning på avsnitt 201 av Blått Snack inför Wolfsburg matcherna i Europa League.
  36 min • Söndag 16 februari 2020
 • Hotelldirektör och DJ - möt blivande ordförande i MFF support, Arvid Laban FalkSpela
  Hotelldirektör och DJ - möt blivande ordförande i MFF support, Arvid Laban Falk
  Pappa tog med honom på första matchen i början på 90-talet och sedan dess har han varit en hängiven supporter. I veckans avsnitt av Blått Snack möter du den f.d. Åkarpsbon som den 9 februari väljs in som ordförande för MFF support. Arvid Laban Falk berättar i podden om vad han hoppas kunna bidra med i MFF support, om jobbet som DJ, hotelldirektör och festifxare. Vi får höra om när han drev skivbolaget Canary Records och om tiden i bandet Vit Päls. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Blått Snack.
  40 min • Söndag 9 februari 2020
 • Jeffrey Aubynn - tränare för nästa generations MFF spelareSpela
  Jeffrey Aubynn - tränare för nästa generations MFF spelare
  Efter ett antal framgångsrika år i MFF lade han fotbollsskorna på hyllan 2013 och är sedan dess engagerad i ungdomsverksamheten i föreningen. I veckans avsnitt av Blått Snack möter du sympatiske och kloke Jeffrey Aubynn som berättar om sina tankar det U19 lag han är med och tränar. Det blir snack om att vikten av att vinna på rätt sätt, om drömmar att träna en elitklubb någon gång i framtiden. Detta och mycket mer i veckans Blått Snack med Jeffrey Aubynn.
  37 min • Söndag 2 februari 2020
Stäng fönster