Blått Snack
Blått Snack
Blått Snack
Blått SnackRSS
Sammanslagning mellan MFF och LB07 - föreningarnas perspektiv • 47 min • Söndag 20 oktober 2019
Blått SnackRSS
Sammanslagning mellan MFF och LB07 - föreningarnas perspektiv • 47 min • Söndag 20 oktober 2019
SpelaSpela
Lyssna nu

Blått snack bjuder på allt som är värt att veta om MFF. Möt supportrar, spelare, gamla hjältar och andra med ett himmelsblått hjärta i den ledande MFF podden. Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg bjuder på en skön resa i MFF:s allra innersta.

AVSNITT

 • Sammanslagning mellan MFF och LB07 - föreningarnas perspektivSpela
  Sammanslagning mellan MFF och LB07 - föreningarnas perspektiv
  Innan årsskiftet vet vi om det blir en sammanslagning mellan Malmö FF och LB07 vid ett extra insatt årsmöte i respektive förening. Förslaget slog ned som en bomb för ett par månader sedan och i avsnitt 184 av Blått Snack pratade vi med Thelma Ernst om en sammanslagning ur ett supporterperspektiv. Denna vecka ställer vi föreningarna mot väggen och låter dem argumentera för sin sak och låter David Wernersson från LB07 och Niclas Carlén, Malmö FF, svara på frågor kring fusionen/sammanslagningen. Vad betyder den ur ett ekonomiskt perspektiv? Varför inte börja om i division fyra med ett damlag? Tar man hänsyn till vad Malmö stad tycker och tänker? Hur kommer en sammanslagning funka i praktiken? Dessa och massa fler frågor i veckans Blått Snack!
  47 min • Söndag 20 oktober 2019
 • Kaptenens farvälSpela
  Kaptenens farväl
  Efterspel i klubbar som Ajax, Werder Bremen, West Bromwich och Racing Santander återvände han till moderklubben i februari 2014 i samband med träningslägret i Florida. Få spelare i Malmö FF har haft den ikonstatus som veckans gäst i Blått Snack har. En ledare på och utanför plan och en ofta avgörande person i samband med SM guld, Champions League och Europa kval. Den här veckan summerar vi en fantastisk fotbollskarriär och blickar framåt tillsammans med Markus "Mackan" Rosenberg i avsnitt 186 av Blått Snack
  46 min • Söndag 13 oktober 2019
 • Vi som bevakar Malmö FF - expertkommentator och tränare Alexander AxénSpela
  Vi som bevakar Malmö FF - expertkommentator och tränare Alexander Axén
  Han är Örebrokillen som blev tränare och sedan expertkommentator för Cmore. I veckans avsnitt av Blått Snack fortsätter v serien med "VI som bevakar Malmö FF". Denna veckan heter gästen Alexander Axén som snackar MFF ur ett suppporterperspektiv (Alex hjärta som supporter klappade för AIK) och ur ett tränar- och journalistiskt perspektiv. Det blir snack om jobbet som tränare i allsvensk klubb och hur tränarkollektivet i Sverige ser på tränarcirkusen senaste åren i MFF och hur det var som tränare att möte Malmö hemma. Vi snackar guldrace, Mackans betydelse och vem som skulle kunna ersätta honom framöver... .Detta och mycket mer med Alexander Axén på en telefonlina från hemmet i Örebro.
  37 min • Söndag 6 oktober 2019
 • Funderingar om en fusion med LB07 ur ett supporterperspektivSpela
  Funderingar om en fusion med LB07 ur ett supporterperspektiv
  Förslaget slog ned som en bomb för ett par veckor sedan och i slutet av oktober månad skall Malmö FF:s medlemmar rösta om styrelsens förslag om en fusion med LB07:s damlag. Hur resonerar MFF support? Vilka alternativ finns till styrelsens förslag och hur kommer supportrarna agera/reagera om styrelsens förslag blir verklighet. Thelma Ernst , ordförande i MFF support, berättar hur snacket går i supporterleden. Självklart kommer Blått Snack även möta MFF/LB07: s ledning som får berätta om sina tankar kring förslaget och vad det skulle betyda på lång sikt för varumärket Malmö FF.
  29 min • Söndag 29 september 2019
 • Vi som bevakar Malmö FF - Max Wiman från Sydsvenska och MFF poddenSpela
  Vi som bevakar Malmö FF - Max Wiman från Sydsvenska och MFF podden
  I fyrtio år har han bevakat himmelsblått som sportjournalist för Sydsvenskan. En passionerad basketdomare sedan många år och med rötterna i en orange del av Skåne. Veckans sportjournalist är Max Wiman som berättar om relationen till Bosse Larsson och funderar kring ett samgående med LB07 skulle betyda ur ett historiskt perspektiv. Vi får också följa med på några va Max resor på träningsläger och matcher genom åren.
  51 min • Söndag 22 september 2019
 • Vi som bevakar Malmö FF - Stefan Alfelt från AftonbladetSpela
  Vi som bevakar Malmö FF - Stefan Alfelt från Aftonbladet
  Han är Malmögrabben som började med en kort fotbollskarriär i "di gule", IFK Malmö i ungdomen. I veckans avsnitt av "Vi som bevakar Malmö FF" kommit till Aftonbladet och Stefan Alfelt som sedan Hövdingen och Bosse Larssons tid bevakat MFF och blivit utskälld av både Cavalli och Eric. I avsnittet får vi svaret på ve, som är störst i föreningen, Ibra eller Bosse? Välkommen till avsnitt 182 av Blått Snack!
  39 min • Söndag 15 september 2019
 • Vi som bevakar Malmö FF - Mattias Larsson från KvällspostenSpela
  Vi som bevakar Malmö FF - Mattias Larsson från Kvällsposten
  Han är en del av den fina himmelsblå årgången 1977 och han har lirat boll med personer som Daniel Andersson, Olof Persson och Goran Trapevski. Fotbollsskorna åkte på hyllan och fotbollsplanen byttes mot en kvällstidningsredaktion. I serien "Vi som bevakar Malmö FF" har turen kommit Lundakillen som växte upp i Bara och som numera bevakar MFF för Kvällsposten, möt sportjournalisten Mattias Larsson.
  53 min • Söndag 8 september 2019
 • Vi som bevakar Malmö FF - Jonas Hansson från FotbollskanalenSpela
  Vi som bevakar Malmö FF - Jonas Hansson från Fotbollskanalen
  En ny serie i Blått Snack där Hasse och Ole träffar kollegor i branschen som också bevakar Malmö FF. Först ut är Jonas Hansson från Fotbollskanalen som i stort sett aldrig missar en träning eller pressträff. Det blir snack om straffar, talanger från Kalmar FF som Daniel Andersson borde kika på, funderingar kring Europa League lottningen, värvningar, straffar och hur allsvenskan slutar 2019.
  38 min • Söndag 1 september 2019
 • Den himmelsblå juristenSpela
  Den himmelsblå juristen
  Han har följt sitt blåa lag sedan 70-talet och följer dem än idag. Veckans gäst är domare, rådman och jurist på Malmö Tingsrätt och en stor himmelsblå supporter. Möt Jacob Heister. Det blir snack om idrott och juridik, fotbollsdomare vs domare i tingsrätten, skiljenämnden ur ett juridiskt perspektiv och om den annars allvarsamme domaren i tingsrätten kan bränna till om det sker felaktiga domslut på fotbollsplanen.
  41 min • Söndag 25 augusti 2019
 • HImmelsblå inkast från Jylland - möt Jonas KnudsenSpela
  HImmelsblå inkast från Jylland - möt Jonas Knudsen
  En dansk landslagsback med sällan skådat långa inkast har anslutit till 2019 år trupp för att fixa Europaspel, vinna cupen och SM guld. Efter ett par års spel i Championship och anrika klubben Ipswich fortsätter Jonas Knudsens fotbollskarriär i Malmö FF. I veckans avsnitt berättar Jonas om sin fotbollsresa via moderklubben Hjerting, norr om Esbjerg, Esbjerg Fb, Ispwich och.... Malmö FF. Det blir bland annat en hyllning till MFF:s supportrar & hembyn Hjerting. Detta och mycket mer...Välkommen till avsnitt 178 av Blått Snack!
  42 min • Lördag 17 augusti 2019
Stäng fönster