Blått Snack
Blått Snack
Blått Snack
Blått SnackRSS
Blått Snack - om MFF vs FCK och om flytt till Fotboll Skåne • 28 min • Söndag 8 december 2019
Blått SnackRSS
Blått Snack - om MFF vs FCK och om flytt till Fotboll Skåne • 28 min • Söndag 8 december 2019
SpelaSpela
Lyssna nu

Blått snack bjuder på allt som är värt att veta om MFF. Möt supportrar, spelare, gamla hjältar och andra med ett himmelsblått hjärta i den ledande MFF podden. Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg bjuder på en skön resa i MFF:s allra innersta.

AVSNITT

 • Blått Snack - om MFF vs FCK och om flytt till Fotboll SkåneSpela
  Blått Snack - om MFF vs FCK och om flytt till Fotboll Skåne
  Veckans avsnitt är lite annorlunda än vanligt. Avsnittet blir dels ett uppsnack till årets sista match med chans till ett kliv ut i Europa med "final" på Parken mot FCK. Ole ger bakgrunden till det något spända läger som råder mellan MFF supportrar, FCK och danska ordningsmakten. Det blir också snack med Oskar Månsson som är redaktionschef för Fotboll Skåne dit Blått Snack och Ole Törners MFF blogg flyttar till nästa år. Välkommen till avsnitt 194 av Blått Snack!
  28 min • Söndag 8 december 2019
 • Vi som bevakar Malmö FF - SVT:s Louv BrattgårdSpela
  Vi som bevakar Malmö FF - SVT:s Louv Brattgård
  Intresset för idrott och fotboll i synnerhet har följt med veckans gäst sedan barnsben och en lovande karriär som målvakt i de lägre divisionerna avslutades när journalistiken kom in i hennes liv. Första MFF matchen såg hon på gamla IP där en ung lovande, i dagarna aktuell, kille från Rosengård gjorde mål... I vår serie om "Vi som bevakar Malmö FF" möter du denna vecka SVT Sports Louv Brattgård i ett samtal om karriären som sportjournalist och om en händelserik vecka i Malmö FF:s historia. Välkommen till avsnitt 193 av Blått Snack!
  33 min • Söndag 1 december 2019
 • Persson styr den allsvenska nykomlingenSpela
  Persson styr den allsvenska nykomlingen
  Rötterna är i nordvästra Skåne och moderklubben heter Högaborg. 16 år gammal kom han till Malmö FF och 1996 var han en av Sveriges hetare fotbollstalanger. Efter en strålande vårsäsong i MFF skrev han kontrakt med italienska Atalanta. Ingen succé i Italien så han vände hem till Sverige och skrev på för IFK Göteborg. Nya Europaäventyr väntade med bl.a. ett par säsonger i Esbjerg och några i Hansa Rostock. Fotbollsskorna står på hyllan sedan många år och numera är han nybliven allsvenska tränare för nykomlingen Varberg. I veckans avsnitt möter du en frispråkig och öppenhjärtig Jocke Persson om tiden i MFF och framtiden med Varberg. Välkommen till avsnitt 192 av Blått Snack!
  34 min • Söndag 24 november 2019
 • Fotbollsäventyr i England med Andreas GeorgsonSpela
  Fotbollsäventyr i England med Andreas Georgson
  Domaren hade knappt hunnit blås av årets sista allsvenska match för Malmö FF innan assisterande tränare Andreas Georgson satt på ett flygplan med destination London och nytt jobb som assisterande i Championship klubben Brentford FC. På snabbvisit hemma i Sverige träffar Blått Snack Andreas i ett samtal om den gångna säsongen, om att ta med sig hela familjen på storflytt till en av världens största städer, framtiden för Malmö FF, skillnader mellan träna klubb i Englands vs Sverige. Detta och mycket mer i avsnitt 191 av Blått Snack!
  50 min • Söndag 17 november 2019
 • Framtidens MFF - skyttekung i juniorallsvenskan Sebastian NanasiSpela
  Framtidens MFF - skyttekung i juniorallsvenskan Sebastian Nanasi
  Mackan slutar, målskyttet har varit lite si och så under säsongen och därför gör Blått Snack en spaning in i framtiden där vi träffar talangerna som är på väg upp. Först ut i serien är skyttekungen i juniorallsvenskan i rå med 22 mål på 11 matcher. Möt sjuttonårige Sebastian Nanasi som spelar i MFF:s P19 och går på Malmö Idrottsgymnasium. Det blir snack om drömmen om A-lagskontrakt, vad som utmärker en duktig målskytt, moderklubben Kristianstad FC och mycket mycket mer. Välkommen till avsnitt 190 av Blått Snack
  38 min • Söndag 10 november 2019
 • Missat guld - analys av allsvenskan 2019Spela
  Missat guld - analys av allsvenskan 2019
  Rafflande in på målsnöret. I en halvlek var MFF svenska mästare 2019 tills Djurgården satte två viktiga mål på Östgötaporten mot Norrköping och kunde bärga DIF:s 12 SM guld. I veckans Blått Snack analyserar och diskuterar Hasse och Ole vad och när guldet var förlorat och vad som krävs för att ta tillbaka det 2020. Det blir snack om tränarbyten, spelare in och ut, Mackans ersättare, fortsatt Europa spel och Svenska Cupen. Detta och mycket mer i avsnitt 189 av Blått Snack!
  40 min • Söndag 3 november 2019
 • Uwe Rösler: Deutscher SupermanSpela
  Uwe Rösler: Deutscher Superman
  Han kom till föreningen i ett kritiskt läge och räddade den allsvenska säsongen 2018 från total flopp med både gruppspel och sextondelsfinal i Europa League och en tredje plats i allsvenskan. I veckans Blått Snack möter du den tyske tränaren med egen sång på Stadion och med ett stort hjärta för den malmöitiska supporterkulturen. Det blir en hyllning till Mackan om hans betydelse både på och utanför plan och om svårigheten att uppfylla två av föreningens mål samtidigt, allsvenskt guld och spel i Europa. I avsnitt 1888 möter du "deutscher superman" Uwe Rösler.
  46 min • Söndag 27 oktober 2019
 • Sammanslagning mellan MFF och LB07 - föreningarnas perspektivSpela
  Sammanslagning mellan MFF och LB07 - föreningarnas perspektiv
  Innan årsskiftet vet vi om det blir en sammanslagning mellan Malmö FF och LB07 vid ett extra insatt årsmöte i respektive förening. Förslaget slog ned som en bomb för ett par månader sedan och i avsnitt 184 av Blått Snack pratade vi med Thelma Ernst om en sammanslagning ur ett supporterperspektiv. Denna vecka ställer vi föreningarna mot väggen och låter dem argumentera för sin sak och låter David Wernersson från LB07 och Niclas Carlén, Malmö FF, svara på frågor kring fusionen/sammanslagningen. Vad betyder den ur ett ekonomiskt perspektiv? Varför inte börja om i division fyra med ett damlag? Tar man hänsyn till vad Malmö stad tycker och tänker? Hur kommer en sammanslagning funka i praktiken? Dessa och massa fler frågor i veckans Blått Snack!
  47 min • Söndag 20 oktober 2019
 • Kaptenens farvälSpela
  Kaptenens farväl
  Efterspel i klubbar som Ajax, Werder Bremen, West Bromwich och Racing Santander återvände han till moderklubben i februari 2014 i samband med träningslägret i Florida. Få spelare i Malmö FF har haft den ikonstatus som veckans gäst i Blått Snack har. En ledare på och utanför plan och en ofta avgörande person i samband med SM guld, Champions League och Europa kval. Den här veckan summerar vi en fantastisk fotbollskarriär och blickar framåt tillsammans med Markus "Mackan" Rosenberg i avsnitt 186 av Blått Snack
  46 min • Söndag 13 oktober 2019
 • Vi som bevakar Malmö FF - expertkommentator och tränare Alexander AxénSpela
  Vi som bevakar Malmö FF - expertkommentator och tränare Alexander Axén
  Han är Örebrokillen som blev tränare och sedan expertkommentator för Cmore. I veckans avsnitt av Blått Snack fortsätter v serien med "VI som bevakar Malmö FF". Denna veckan heter gästen Alexander Axén som snackar MFF ur ett suppporterperspektiv (Alex hjärta som supporter klappade för AIK) och ur ett tränar- och journalistiskt perspektiv. Det blir snack om jobbet som tränare i allsvensk klubb och hur tränarkollektivet i Sverige ser på tränarcirkusen senaste åren i MFF och hur det var som tränare att möte Malmö hemma. Vi snackar guldrace, Mackans betydelse och vem som skulle kunna ersätta honom framöver... .Detta och mycket mer med Alexander Axén på en telefonlina från hemmet i Örebro.
  37 min • Söndag 6 oktober 2019
Stäng fönster