Blått Snack
Blått Snack
Blått Snack
Blått SnackRSS
Mittfältsmotor från guldåret 2010 - Wilton Figueiredo • 32 min • Söndag 24 maj 2020
Blått SnackRSS
Mittfältsmotor från guldåret 2010 - Wilton Figueiredo • 32 min • Söndag 24 maj 2020
SpelaSpela
Lyssna nu

Blått snack bjuder på allt som är värt att veta om MFF. Möt supportrar, spelare, gamla hjältar och andra med ett himmelsblått hjärta i den ledande MFF podden. Skånesports Ole Törner och Retro FM:s Hasse Strandberg bjuder på en skön resa i MFF:s allra innersta.

AVSNITT

 • Mittfältsmotor från guldåret 2010 - Wilton FigueiredoSpela
  Mittfältsmotor från guldåret 2010 - Wilton Figueiredo
  Rötterna är i mångmiljonstaden São Paulo och under några fantastiska år i Sverige förgyllde han den allsvenska fotbollen med sitt spel, både som anfallare och senare som en än mer framgångsrik mittfältare. I avsnitt 215 av Blått Snack möter du Wilton Figueiredo som berättar på svenska och engelska om tiden i himmelsblått: Hur Pep Clotet Ruiz var med och skolade om Wilton till mittfältare, om lyckan att spela tillsammans med Ivo Pekalski, om livet som agent och om ett större projekt som kan ta Wilton och lite kompisar till Sverige igen till nästa sommar. Detta och mycket mer i veckans avsnitt!
  32 min • Söndag 24 maj 2020
 • Malmöitisk skotte på ofrivillig semester - Filip HelanderSpela
  Malmöitisk skotte på ofrivillig semester - Filip Helander
  För ett par år sedan var han med i Blått Snack första gången och då hette klubben Bologna.. Numera heter klubben Glasgow Rangers och i veckans avsnitt av Blått Snack möter du återigen Filip Helander. Det blir snack om första tiden i Skottland, om Steven Gerrard som tränare, om att träna utan att spela matcher, comeback i framtiden i himmelsblått. Detta och mycket mer i avsnitt 214!
  30 min • Söndag 17 maj 2020
 • Hårt arbetande högerback från Västra IngelstadSpela
  Hårt arbetande högerback från Västra Ingelstad
  Född, uppvuxen och fotbollsfostrad i Västra Ingelstad innan fotbollsresan tog honom till Malmö FF via BK Höllviken. Möt den arton årige fotbollstalangen som går ut gymnasiet i sommar och skall ta upp kampen om platsen som högerback i Malmö FF. I avsnitt 213 av Blått Snack möter du Linus Borgström som berättar om drömmar, hårt arbete och varför det på senare tiden producerats fler himmelsblå spelare i Västra Ingelstad.
  27 min • Söndag 10 maj 2020
 • Himmelsblå sambafotboll med JuniorSpela
  Himmelsblå sambafotboll med Junior
  José Luis Guimarães Sanabio från Fortaleza i Brasilien spenderade 2006-2007 som anfallare i Malmö FF tillsammans med bl.a Jonathan Johansson. Med 17 mål i 38 allsvenska matcher bjöd han på sambafotboll på Stadion. I veckans avsnitt berättar Junior om tiden i föreningen och om ett fotbollsliv på resande fot (20 klubbar under karriären, från Brasilien till Frankrike, Storbritannien, Danmark, Beligien och Chile). Junior berättar om sitt liv idag som professionell Kitesurfare och om saknaden av fotboll och MFF:s supportrar. Välkommen till avsnitt 212 av Blått Snack!
  28 min • Söndag 3 maj 2020
 • VD i coronatiderSpela
  VD i coronatider
  I veckans avsnitt möter vi MFF:s VD Niclas Carlnén om hur det är att bedriva elitfotboll utan att vet när säsongen startar. Vad betyder det ekonomiskt för föreningen? Vilka olika scenarier planerar man för och hur blir det med transferfönster? Kan föreningen gynnas av en extra rörlig (och rörig) arbetsmarknad i dessa tider? Detta och mycket mer pratar Ole och Hasse med MFF:s VD om i avsnitt 211 av Blått Snack.
  30 min • Söndag 26 april 2020
 • Himmelsblå marknadschef - Anna Nordström CarlssonSpela
  Himmelsblå marknadschef - Anna Nordström Carlsson
  Efter flera år i Malmö FF:s styrelse och jobb inom kommunikations- och reklambyråvärlden klev Anna Nordström Carlsson in i rollen som markands- och kommunikationschef i föreningen i november i fjol. I veckans avsnitt berättar Anna för Hasse och Ole om hur man planerar för framtiden efter Corona/Covid-19. Anna berättar också om möjligheter att visa upp andra delar av föreningen under pågående pandemi och om vikten av engagemang utanför fotbollen. Detta och mycket mer i avsnitt 210 av Blått Snack!
  33 min • Söndag 19 april 2020
 • Längtans tider - en annorlunda fotbollssäsongSpela
  Längtans tider - en annorlunda fotbollssäsong
  I normala fall fullsatta läktare på Stadion, äntligen väder och en doft av läder. Fotbollssäsongen 2020 - hur kommer den att gestalta sig? Blir det fotboll överhuvudtaget? Hur hårt kan man komprimera säsongen om vi ponerar att det drar ut till efter sommaren innan allsvenskan kan dra igång? Dubbla matcher i veckorna plus Europaspel? Kan det gynna Malmö FF med sin rutin att balansera allsvenskan och Europaspel samtidigt? I avsnitt 209 vänder och vrider Ole & Hasse på de olika alternativen inför sommaren, hösten eller något.... . Välkommen till Blått Snack!
  31 min • Söndag 12 april 2020
 • Dansk dynamit i himmelsblå uniform i sju årSpela
  Dansk dynamit i himmelsblå uniform i sju år
  Han är den utländske spelaren i MFF som spenderat flest säsonger i klubben. Det han bli sju år mellan 2006 och 2012 som offensiv högerback. En hårt arbetande lagspelare som var mycket uppskattad bland såväl lagkamrater som supportrar. Numera spenderar han dagarna som lärare och tränare på fotbollsgymnasiet på Sydsjälland och springer långlopp. I avsnitt 208 av Blått Snack möter du Ulrich Toft Vinzents.
  30 min • Söndag 5 april 2020
 • Målvakten från Listerlandet och guldhjälte från 2004 - möt Mattias AsperSpela
  Målvakten från Listerlandet och guldhjälte från 2004 - möt Mattias Asper
  Grabben från Listerlandet som var med och tog det efterlängtade guldet 2004 är i fokus i avsnitt 207 av Blått Snack. Hasse och Ole fick en pratstund med numera högstadieläraren och tränaren i Mjällbys P17 lag - Mattias Asper. Vi får följa med på Mattias resa via Mjällbi, AIK, Real Sociedad, Besiktas, MFF, Viking FK och Mjällby. Mattais berättar om ett tight kompisgäng i MFF som tävlade om allt, både på och utanför plan. Avsnittet är inspelad på en knastrig telefonledning från Blekinge så ha tålamod!
  31 min • Söndag 29 mars 2020
 • 20 år sedan - killen som förde Malmö FF tillbaka i allsvenskan: Michael AnderssonSpela
  20 år sedan - killen som förde Malmö FF tillbaka i allsvenskan: Michael Andersson
  I år är det 20 år sedan Malmö FF tog sig tillbaka till allsvenskan och började resan mot vad föreningen är idag. I veckans avsnitt möter du tränaren som var med och ordnade kontraktet: Michael Andersson. Det blir snack om Zlatan och om äldre spelare som hade problem med de yngre som tog för sig ordentligt. Michael berättar om Zlatan sista match i himmelsblått och om sitt jobb som förenings och anläggningschef i Södertälje kommun. Välkommen till avsnitt 206 av Blått Snack!
  37 min • Söndag 22 mars 2020
Stäng fönster