Do you want to play a game?
Do you want to play a game?
Do you want to play a game?
Do you want to play a game?RSS
När olyckan slår till • 31 min • Fredag 17 april 2020
Do you want to play a game?RSS
När olyckan slår till • 31 min • Fredag 17 april 2020
SpelaSpela
Lyssna nu

I den här podden får du höra två skräckinjagande berättelser, där du som lyssnare ska försöka avgöra vilken historia som faktiskt har hänt i verkligheten och vilken som är påhittad. Rysligt och läskigt, och i slutet får du reda på sanningen – och om du gissade rätt eller fel.

AVSNITT

 • När olyckan slår tillSpela
  När olyckan slår till
  Ibland sker olyckor. Under vissa olyckor kan det gå riktigt illa, man kan klara sig helt, skada sig mer eller mindre, och till och med dö. I detta avsnitt kommer du få höra två berättelser om olyckor där personer blivit väldigt traumatiserade och skadats allvarligt. Historierna är olika, men väldigt obehagliga båda två. En är sann och en är falsk, kan du gissa vilken som är vad? Svaret får du i slutet av avsnittet. Stort tack till röstskådespelarna Linnéa Gadd och Stefan Hallgren. Jag som berättar historierna heter Johanna Olandersson och går under mitt alias Joyj.
  31 min • Fredag 17 april 2020
 • Att överleva andra världskrigetSpela
  Att överleva andra världskriget
  Andra världskriget är en av de mest rysande delarna av vår historia. Det skedde så många hemska saker under denna period, berättelserna är många. I dagens avsnitt får du höra två olika berättelser om personer som överlevt andra världskriget. En handlar om tvillingexperimenten i en av Auschwitz koncentrationsläger och en handlar om atombomberna som släpptes i Hiroshima och Nagasaki. En av berättelserna är sann och en av dem är falsk. Kan du gissa vilken som är vad? Svaret får du i slutet av avsnittet. Stort tack till röstskådespelarna Lise Johansson och Rasmus Lindgren. Jag som berättar historierna heter Johanna Olandersson och går under mitt alias Joyj.
  32 min • Fredag 10 april 2020
 • När livsfarliga äventyr går felSpela
  När livsfarliga äventyr går fel
  Äventyr som sätter livet på spel är bara för våghalsiga. I dagens avsnitt kommer du få höra två historier om personer som gett sig ut på livsfarliga äventyr. En av dem är i bergen och en av dem i regnskogen. Kontrasten är stor, men oj så många faror det finns på båda ställen. En av dessa berättelser är sann och en är falsk, kan du gissa vilken som är vad? Svaret får du i slutet av avsnittet. Stort tack till röstskådespelarna Li Persson och Stefan Hallgren. Jag som berättar historierna heter Johanna Olandersson och går under mitt alias Joyj.
  41 min • Fredag 3 april 2020
 • Barn som mördarSpela
  Barn som mördar
  Mördare är inte bara vuxna personer, utan det finns även barn som mördar. I detta avsnitt får du höra två olika berättelser där barn har mördat av olika anledningar, men bara en av historierna är sann. Kan du lista ut vilken som är sann och vilken som är falsk? Svaret får du i slutet av avsnittet. Stort tack till röstskådespelarna Cassandra Olandersson, Lise Johansson och Sebastian Windfeld. Jag som berättar historierna heter Johanna Olandersson och går under mitt alias Joyj.
  31 min • Fredag 27 mars 2020
 • Skjutningar bland människorSpela
  Skjutningar bland människor
  Att vara med om en skjutning är en av mina största rädslor, i dagen avsnitt ska du få höra två hemska berättelser där olika skjutningar äger rum. En sker på en klubb, och en sker på ett öppet torg. Vilken av dessa är den sanna? Först gissar du, sedan får du svaret. Stort tack till röstskådespelarna Caroline Olsson, Wilmer Olsson, Oliver Olsson, Lise Johansson och Sigrid Berg. Jag som berättar historierna heter Johanna Olandersson och går under mitt alias Joyj.
  33 min • Fredag 20 mars 2020
 • Instängd i ett trångt utrymmeSpela
  Instängd i ett trångt utrymme
  Får du panik av tanken att sitta fast på ett trångt ställe utan att kunna ta dig därifrån? För det är exakt vad denna veckans läskiga avsnitt handlar om. Två berättelser om att vara instängd, men bara en är sann. Den ena historien bjuder på vattenmiljö och den andra på grottmiljö, men båda kommer garanterat trigga din klaustrofobi. Stort tack till röstskådespelarna Nadja Olsson och Klas Ingvarsson. Jag som berättar historierna heter Johanna Olandersson och går under mitt alias Joyj.
  33 min • Fredag 13 mars 2020
 • Djur som går till attackSpela
  Djur som går till attack
  Djur är inte alltid de där söta, oskyldiga varelserna. Ibland kan de bli riktigt aggressiva och gå till attack. I dagens avsnitt får du höra om en tjej som blev attackerad av en varg och en man som blev attackerad av en björn. Två brutala historier, men bara en av dem är sann, kan du gissa rätt? Stort tack till röstskådespelarna Linnéa Gadd och Alex Sandberg. Jag som berättar historierna heter Johanna Olandersson och går under mitt alias Joyj.
  32 min • Fredag 6 mars 2020
 • Att överleva en flygkraschSpela
  Att överleva en flygkrasch
  Känner du någon som är flygrädd? Här får du höra två berättelser om personer som överlevt flygkrascherna där det är ett under att någon ens överlevde. Detta är deras otroliga, rysliga och hjärtskärande berättelser, men frågan är vilken som är sann och falsk. Stort tack till röstskådespelarna Johanna Berg, Rasmus Lindgren och Albin Brännström, samt en anonym. Jag som berättar historierna heter Johanna Olandersson och går under mitt alias Joyj.
  34 min • Fredag 28 februari 2020
 • Det som gömmer sig i mörkretSpela
  Det som gömmer sig i mörkret
  Mörkret skrämmer oss. Synen sviker, och alla andra sinnen får ta över. Det vi oftast är rädda för, är vad som gömmer sig i mörkret. I detta avsnitt får du höra två berättelser om otroligt läskiga saker som gömt sig i mörkret. En är sann, och den andra är falsk. Kan du gissa rätt? Stort tack till röstskådespelarna Stefan Hallgren, Cassandra Olandersson och Sebastian Windfeld. Jag som berättar historierna heter Johanna Olandersson och går under mitt alias Joyj.
  35 min • Fredag 21 februari 2020
 • Ett psyko-ex handlingarSpela
  Ett psyko-ex handlingar
  Ett avsnitt dagen till ära; alla hjärtans dag. Kärlek kan ibland leda till hemska konsekvenser, speciellt om en person vill göra slut och den andra vägrar. Graden av obehaglighet och hisklighet är hög i båda historierna som presenteras idag. Vilken av dessa rysliga kärleksberättelser är sann och vilken är falsk? Stort tack till röstskådespelarna Li Persson, Stefan Hallgren, Kerstin Johansson, Lise Johansson och Nadja Olsson. Jag som berättar historierna heter Johanna Olandersson och går under mitt alias Joyj.
  30 min • Fredag 14 februari 2020
Stäng fönster