Italiensk Mat – Il Podino
Italiensk Mat – Il Podino
Italiensk Mat – Il Podino
Italiensk Mat – Il PodinoRSS
10. Linguine alle Vongole • 31 min • Fredag 5 juli 2019
Italiensk Mat – Il PodinoRSS
10. Linguine alle Vongole • 31 min • Fredag 5 juli 2019
SpelaSpela
Lyssna nu

Il Podino är en Italiensk matlagningspodd på svenska, med kocken Anders Strand och journalisten Jonas Malmborg. Med mycket humor och värme lagar de Italiensk mat från grunden. Il Podino tar matlagning på blodigt allvar men är garanterat fritt från pretentiösa matlagningstrender och kökspennalism. Matlagning är kul och mat är mer än bara mat.

AVSNITT

  • 10. Linguine alle VongoleSpela
    10. Linguine alle Vongole
    Ta mig till havet - Att framkalla den rätta havssmaken är inget hafsverk. Anders går till botten, med man och allt, för att laga den ultimata italienska skaldjurspastan medan Jonas myser med marina mollusker från Medelhavet.
    31 min • Fredag 5 juli 2019
  • 9. CaponataSpela
    9. Caponata
    En siciliansk angelägenhet - Jonas överger sina långt gångna planer på att göra som 13 miljoner italienare och lämna sitt fädernesland. Anders firar detta med att laga en klassiker från den region som kommit att associeras med just utvandring.
    30 min • Fredag 28 juni 2019
  • 8. Baccalà Mantecato alla VenezianaSpela
    8. Baccalà Mantecato alla Veneziana
    Torsk på Italien - Anders lösgör sig ur den toscanska myllan och går till botten med en sydeuropeisk klassiker. Jonas berättar den rafflande historien om hur en norsk torsk simmade in i Venedigs kanaler.
    25 min • Lördag 22 juni 2019
  • 7. Ragu alla BologneseSpela
    7. Ragu alla Bolognese
    Originalet sedan 1982 - Anders kavlar upp ärmarna och lagar originalet från Bologna medan Jonas viker upp manschetten och visar sitt alternativa original från Geneve.
    32 min • Fredag 14 juni 2019
  • 6. Gelato ItalianoSpela
    6. Gelato Italiano
    En fråga om klinisk precision - Anders beordrar Jonas att slänga förklädet och dra på sig labb-rocken i ett avsnitt där gram, gradtal och milliliter går före inspiration och känsla.
    32 min • Fredag 7 juni 2019
  • 5. Strozzapreti ai pomodorini arrostitiSpela
    5. Strozzapreti ai pomodorini arrostiti
    Präststryparpasta - Anders får ett andligt uppvaknande och skapar underverk av få men heliga ingredienser. Jonas ställer sig i predikstolen och drar valsen om prästen som satte i halsen.
    32 min • Fredag 31 maj 2019
  • 4. Orecchiette alle RapeSpela
    4. Orecchiette alle Rape
    Bonnamat från Apulien - Anders och Jonas dynamiska duo blir en tung trio när Il Podino gästas av tv-kocken Johanna Westman.
    34 min • Fredag 24 maj 2019
  • 3. Tortino di Melanzane e Pomodoro con MozzarellaSpela
    3. Tortino di Melanzane e Pomodoro con Mozzarella
    Åttiotalsnostalgi på en tallrik – Anders kommer ut som buffel medan Jonas slår ett slag för Kampaniens kulinariska kronjuvel.
    29 min • Fredag 17 maj 2019
  • 2. Salsiccia di maialeSpela
    2. Salsiccia di maiale
    Gött fläsk i snyggt fodral - Anders låter köttkvarnen gå på högvarv medan Jonas utser svenska språkets tre vackraste ord.
    31 min • Fredag 10 maj 2019
  • 1. Ravioli di ricotta e spinaciSpela
    1. Ravioli di ricotta e spinaci
    Vi är som smör och salvia – Anders vevar pasta för brinnande livet medan Jonas upplyser oss om sin mycket grundliga research i jakten på sanningen om ravioli.
    36 min • Fredag 3 maj 2019
Stäng fönster