Lördagsgästen
Lördagsgästen
Lördagsgästen
LördagsgästenRSS
Den gode professorn med ond kemi - Ulf Ellervik • 36 min • Lördag 29 juni 2019
LördagsgästenRSS
Den gode professorn med ond kemi - Ulf Ellervik • 36 min • Lördag 29 juni 2019
SpelaSpela
Lyssna nu

Aktuella personer med en spännande historia. Hasse Strandberg möter sportprofiler, politiker, musiker, skådisar, producenter, forskare i ett personligt samtal. Lördagsgästen!

AVSNITT

 • Den gode professorn med ond kemi - Ulf EllervikSpela
  Den gode professorn med ond kemi - Ulf Ellervik
  Det började med en gammal kemilåda på föräldrarnas vind. Veckans lördagsgäst är professor i organisk kemi, författare, TV personlighet med ett stort hjärta för att göra ämnet kemi spännande och begripligt. Hasse Strandberg möter Ulf Ellervik i ett personligt samtal om uppväxten, spännande resor i Mellanöstern, misslyckade experiment och om forskningen om kolhydrater på cellnivå. Ulf berättar också om kommande boken "Förgiftad" och om kommande säsong av "Fråga Lund"
  36 min • Lördag 29 juni 2019
 • Torbjörn FlygtSpela
  Torbjörn Flygt
  Han är killen från Borgmästargården i Malmö som redan som tolvåring visste vad han skulle bli. Prisade författaren Torbjörn Flygt är Lördagsgäst hos Retro FM:s Hasse Strandberg. Ett samtal om uppväxtens Malmö, om varför han håller på fyra olika fotbollslag, författarskapet och om kärleken till Rom.
  31 min • Lördag 22 juni 2019
 • Finansministern som bytte karriär - Anders BorgSpela
  Finansministern som bytte karriär - Anders Borg
  En av de mest inflytelserika opinionsbildarna i Sverige som under åtta år var Sveriges finansministern i regeringarna Reinfeldt. Möt Anders Borg i ett personligt samtal om livet utanför rampljuset, om handelskrig, Brexit och vad artificiell intelligens kan göra för oss i framtiden. Hasse Strandberg möter Anders Borg
  11 min • Lördag 1 juni 2019
 • Lotta Engberg - rektor för andra gångenSpela
  Lotta Engberg - rektor för andra gången
  Sveriges allsångsdrottning och en av våra mest älskade sångerskor kliver in i rollen som rektor för Rydell High i musikalen Grease på Nöjesteatern i Malmö. Lördagsgäst i Retro FM hos Hasse Strandberg är Lotta Engberg. Ett personligt samtal om karriären om att vara mormor, om förhållandet till dansband och vi får också svaret på frågan: Kan alla sjunga?
  20 min • Lördag 25 maj 2019
 • Mikael Wiehe - The StorySpela
  Mikael Wiehe - The Story
  Han är en av Sveriges mest älskade låtskrivare med låtar som Flickan och kråkan, Titanic, Det här är ditt land, Sång till modet. Hasse Strandberg möter Mikael Wiehe i ett samtal om Malmö under uppväxten, jazzmusik, politik, Latinamerika och mycket mycket mer. Mikael berättar också med värme och humor om vännen Björn Afzelius. Du får också storyn bakom några av Wiehes mest älskade låtar. Lördagsgäst i Retro FM, Mikael Wiehe!
  40 min • Lördag 18 maj 2019
 • Åsa Ingvar och gåtan om malignt melanomSpela
  Åsa Ingvar och gåtan om malignt melanom
  Malignt Melanom är den allvarligaste formen av hudcancer och en av de cancerformerna som ökar mest. Hasse Strandberg möter veckans Lördagsgäst som heter Åsa Ingvar, specialistläkare i hudsjukdomar och nationell koordinator för Euromelanomaveckan i Sverige. En kampanj vars syfte är att öka uppmärksamheten på hudcancer och utbilda befolkningen i hur hudcancer ser ut, vilka riskfaktorerna är och hur vi kan skydda oss. https://www.euromelanoma.org/sweden
  27 min • Lördag 11 maj 2019
 • Sveriges vänligaste artist - Hasse möter Hasse AnderssonSpela
  Sveriges vänligaste artist - Hasse möter Hasse Andersson
  Som åttaåring stod han på scen och sjöng Cliff Richards "Living Doll" i Folkets Park hemma i Malmö på hemmasnickrad engelska och tjejerna tjöt av förtjusning. Några år senare har det hunnit bli 24 plattor, ett antal teater och revyföreställningar, Melodifestivalen som artist och programledare, TV, barnprogram och mer därtill. Veckans Lördagsgäst har skrivit klassiker som Ängalhunden, Skomagare Anton, Guld och gröna skogar och mycket mycket mer. Hasse Strandberg möter sin namne och världens gladaste artist som aldrig går i pension - Hasse "Kvinnaböske" Andersson.
  28 min • Lördag 27 april 2019
 • Jennie Walldén om att följa sin drömSpela
  Jennie Walldén om att följa sin dröm
  Hon är tjejen från Viby utanför Kristianstad med rötterna i Korea som blev Sveriges Mästerkock 2013 som lämnade drömjobbet som marknadschef på Orkla Foods för att starta restaurang. Hasse Strandberg möter matentreprenören Jennie Walldén i ett öppenhjärtigt samtal om att våga följa sin dröm och prova det okända i livet.
  40 min • Lördag 20 april 2019
 • Staffan Götestam är Jonatan LejonhjärtaSpela
  Staffan Götestam är Jonatan Lejonhjärta
  Trots att det gått några år så blir han dagligen påmind om den filmroll han spelade som ung skådis, blott 24 år gammal. Under inspelningen av Bröderna Lejonhjärta blev han kompis med Astrid Lindgren och han har följt i hennes fotspår genom åren. Retro FM:s Hasse Strandberg möter skådespelaren, regissören, tonsättaren, teaterdirektören och entreprenören Staffan Götestam som i höst regisserar musikalen "Grease" på Nöjesteatern i Malmö. Staffan berättar om den Astrid han blev god vän med och om minnen från inspelningen av Bröderna Lejonhjärta. Stockholm har Junibacken och nu får Malmö sitt eget sago- och kulturhus, Fannys äventyr. Entreprenören Staffan Götestam berättar om det spännande projektet som blir verkligheten under hösten 2020 på Mobilia.
  27 min • Lördag 13 april 2019
 • T-1000 från Terminator 2 - Robert PatrickSpela
  T-1000 från Terminator 2 - Robert Patrick
  Han spelade den läskiga roboten i flytande metall i Terminator 2 , T-1000, och vi har sett honom i rollen som överste Tom Ryan i TV serien "The Unit". Möt Georgia grabben som älskar sin Harley Davidson och som trots 60 år fyllda är otroligt vältränad. Retro FM:s Hasse Strandberg får ett personligt samtal om att hoppa av studierna och satsa på en osäker bransch och våga följa sin dröm. Det blir snack om Terminator 2, passionen för motorcyklar och om att stötta dem som gett allt för sitt land, Amerikas väpnade styrkor. Möt Robert Patrick.
  28 min • Lördag 30 mars 2019
Stäng fönster