Lördagsgästen
Lördagsgästen
Lördagsgästen
LördagsgästenRSS
Tonartshöjningar från Vellinge - möt Anderz Wrethov • 26 min • Lördag 15 februari 2020
LördagsgästenRSS
Tonartshöjningar från Vellinge - möt Anderz Wrethov • 26 min • Lördag 15 februari 2020
SpelaSpela
Lyssna nu

Aktuella personer med en spännande historia. Hasse Strandberg möter sportprofiler, politiker, musiker, skådisar, producenter, forskare i ett personligt samtal. Lördagsgästen!

AVSNITT

 • Tonartshöjningar från Vellinge - möt Anderz WrethovSpela
  Tonartshöjningar från Vellinge - möt Anderz Wrethov
  En gång om året brukar du se hans namn i samband Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Till dags datum har han haft med 20 bidrag i mello och ett otal antal bidrag i andra europeiska länders festivaler. Han har skrivit låtar till Arash, Samantha Fox, Bobby Farrel (f.d. Boney M) och han har uppträtt som Bryan Adams i Sikta mot stjärnorna. Hans låtar har sålt i över 20 miljoner världen över och spelats över 1000 miljoner gånger på Spotify. I veckans avsnitt av Lördagsgästen möter Hasse Strandberg artisten, musikproducenten och låtskrivaren Anderz Wrethov i ett personligt samtal om livet i musikbranschen och om att driva hotell.
  26 min • Lördag 15 februari 2020
 • Mästerkocken med Michelinstjärna och passion för falafel - Titti QvarnströmSpela
  Mästerkocken med Michelinstjärna och passion för falafel - Titti Qvarnström
  Hon är Limhamnstjejen som skulle blivit ingenjör men livet ville annat. Möt en Sveriges främsta kvinnliga kock Titti Qvarnström. Hasse Strandberg möter Titti i ett personligt samtal om falafel, fine dining, stjärna i Guide Michelin och mycket mycket mer. Titti berättar om varför hon har världens bästa jobb, om kärleken till Berlin och att kombinera ett stressigt yrke med att vara småbarnsförälder.
  28 min • Lördag 8 februari 2020
 • Sveriges meste och bäste handbollsspelare genom tidernaSpela
  Sveriges meste och bäste handbollsspelare genom tiderna
  Han är Sveriges mest framgångsrika handbollsspelare genom tiderna och en del av legendariska generationen som utgjorde "Bengan Boys på åttio och nittiotalet. Hasse Strandberg möter killen som gjort 384 landskamper för Sverige och under dessa gjort makalösa 1185 mål - Magnus "Slangen" Wislander. Magnus berättar i ett personligt samtal med Hasse om ungdomstiden i Tuve och RIK, proffstiden i Tyskland och om att mitt i livet drabbas av en stroke. Detta och mycket mer i Lördagsgästen med Magnus Wislander.
  25 min • Lördag 25 januari 2020
 • Polismästare i Sveriges Chicago - möt Stefan SintéusSpela
  Polismästare i Sveriges Chicago - möt Stefan Sintéus
  Han är Trelleborgskillen som förverkligade alla smågrabbars dröm om att bli polis. Han har idag 40 år i polisyrket med ansvar för polisen i Malmö. Retro FM:s Hasse Strandberg möter polismästare i Malmö Stad, Stefan Sintéus i ett personligt samtal om polisyrket då och nu. Det blir polismästarens funderingar hur man kommer till rätta med den allt grövre brottsligheten som blivit vanligare senate åren och vad "Operation Rimfrost" resulterat i så här långt. Stefan berättare om de ljusaste och de mörkaste stunderna i yrket och om varför polisyrket är ett framtidsyrke. Detta och mycket mer i årets första Lördagsgäst i Retro FM.
  35 min • Lördag 18 januari 2020
 • Lite trött bara - Mirijam Geyerhofer om sömnbrist under småbarnsårenSpela
  Lite trött bara - Mirijam Geyerhofer om sömnbrist under småbarnsåren
  Alla som har haft eller har småbarn kan vittna om mer eller mindre behov av sömn. Ett ämne som inte alltid lyfts fram när man skaffar barn, det bara är så. Mirijam Geyerhofer, journalist och författare, blev själv sjuk av sömnbrist efter att hennes dotter föddes. Ambulansfärd med misstänkt stroke eller ännu värre men läkare konstaterade bara "allting ser bra ut Mirijam, du är bara lite trött". Mirijam skrev en bok om hur man överlever sömnbrist under småbarnsåren "Lite trött bara, annars bra". Hör Mirijam berätta sin historia för Hasse Strandberg som veckans lördagsgäst I Retro FM.
  25 min • Lördag 7 december 2019
 • Yrke: Kriminalreporter - möt Joakim PalmkvistSpela
  Yrke: Kriminalreporter - möt Joakim Palmkvist
  I två decennier har han som journalist skrivit om brott, kriminalitet offer och rättsväsende. Veckans lördagsgäst har följt den organiserade brottsligheten i södra Sverige och Malmö i synnerhet som kriminalreporter på Sydsvenska Dagbladet och som författare till bästsäljande böcker som "Äventyr i Svenssonland" och "Maffiakrig" och som redaktör för "Veckans brott". Hasse Strandberg möter Joakim Palmkvist i ett samtal senaste tidens händelser i Malmö, om att vara rädd på jobbet och om mötet med Peter Mangs.
  27 min • Lördag 30 november 2019
 • Livet är en musikal - möt Oscar Pierrou LindénSpela
  Livet är en musikal - möt Oscar Pierrou Lindén
  En knäskada satte stopp för en tolvårig karriär som balettdansare. Efter lång och jobbig rehab och sjukgymnastik bestämde han sig för att prova på livet som musikalartist. Göteborgsoperan och musikalen Cats blev startskottet för en karriär som musikalartist. Hasse Strandberg möter Oscar Pierrou Lindéns i ett glatt och personligt samtal om att våga och om att misslyckas och komma tillbaka. Från Balettakademien till Cirkus, Göta Lejon, Göteborgsoperan, Wermland Opera och Malmö Opera - följ med på Oscar Pierrou Lindéns artistresa från Cats, , Jesus Christ Superstar, Matilda, Pippin, Cabaret, Djungelboken och Skönheten och odjuret.
  34 min • Lördag 23 november 2019
 • Lagkaptenen som inte kan sluta - Caroline SegerSpela
  Lagkaptenen som inte kan sluta - Caroline Seger
  En av våra stora fotbollsprofiler med tvåhundra landskamper och en karriär som tagit henne från Gantofta till klubbar i USA och Frankrike. Frågan är om det är dags att avluta karriären efter SM guld med nuvarande klubben FC Rosengård.... eller? Den frågan och många fler får du svar på från veckans Lördagsgäst i Retro FM - Caroline Seger. Hasse Strandberg möter Caroline i ett personligt samtal om karriären, livet efter fotbollen, viljan att vinna när man fyllt 34.
  27 min • Lördag 9 november 2019
 • Att förlora ett barnSpela
  Att förlora ett barn
  Sommaren 2017, semesterresan var bokad och resväskorna packade när Oliver Mattsson upptäcker några konstiga prickar på kroppen. Efter ett besök på vårdcentralen blir Oliver skickad vidare till sjukhuset för vidare undersökningar där man kan konstatera att han lider av blodsjukdomen aplastisk anemi. Efter ett år av krävande behandlingar och komplikationer så somnar Oliver in med familjen vid sin sida 14 år gammal. Pappa Jesper Matsson berättar om en resa mellan hopp och förtvivlan och om smärtan att förlora sitt barn och om nystartade stiftelsen OM21 till minne av Oliver Mattsson från Staffanstorp.
  21 min • Lördag 26 oktober 2019
 • Ebba Busch Thor avslöjar sina överlevnadstrickSpela
  Ebba Busch Thor avslöjar sina överlevnadstrick
  Hur kombinerar man livet som politiker och partiledare med det som småbarnsförälder och med en make som spelar elitfotboll? Veckans lördagsgäst är trots sina unga år redan en rutinerad politiker (hon var knappt 20 år då hon klev in i kommunpolitiken). Hasse Strandberg möter Ebba Busch Thor i ett personligt samtal om hur man får ihop livspusslet, om livet i riksdagshuset när kamerorna inte är på. Det blir också snack om januariöverenskommelsen och mycket mer. Möt Kristdemokraternas partieldare Ebba Busch Thor - lördagsgäst i Retro FM.
  20 min • Lördag 19 oktober 2019
Stäng fönster