Lördagsgästen
Lördagsgästen
Lördagsgästen
LördagsgästenRSS
Lagkaptenen som inte kan sluta - Caroline Seger • 27 min • Lördag 9 november 2019
LördagsgästenRSS
Lagkaptenen som inte kan sluta - Caroline Seger • 27 min • Lördag 9 november 2019
SpelaSpela
Lyssna nu

Aktuella personer med en spännande historia. Hasse Strandberg möter sportprofiler, politiker, musiker, skådisar, producenter, forskare i ett personligt samtal. Lördagsgästen!

AVSNITT

 • Lagkaptenen som inte kan sluta - Caroline SegerSpela
  Lagkaptenen som inte kan sluta - Caroline Seger
  En av våra stora fotbollsprofiler med tvåhundra landskamper och en karriär som tagit henne från Gantofta till klubbar i USA och Frankrike. Frågan är om det är dags att avluta karriären efter SM guld med nuvarande klubben FC Rosengård.... eller? Den frågan och många fler får du svar på från veckans Lördagsgäst i Retro FM - Caroline Seger. Hasse Strandberg möter Caroline i ett personligt samtal om karriären, livet efter fotbollen, viljan att vinna när man fyllt 34.
  27 min • Lördag 9 november 2019
 • Att förlora ett barnSpela
  Att förlora ett barn
  Sommaren 2017, semesterresan var bokad och resväskorna packade när Oliver Mattsson upptäcker några konstiga prickar på kroppen. Efter ett besök på vårdcentralen blir Oliver skickad vidare till sjukhuset för vidare undersökningar där man kan konstatera att han lider av blodsjukdomen aplastisk anemi. Efter ett år av krävande behandlingar och komplikationer så somnar Oliver in med familjen vid sin sida 14 år gammal. Pappa Jesper Matsson berättar om en resa mellan hopp och förtvivlan och om smärtan att förlora sitt barn och om nystartade stiftelsen OM21 till minne av Oliver Mattsson från Staffanstorp.
  21 min • Lördag 26 oktober 2019
 • Ebba Busch Thor avslöjar sina överlevnadstrickSpela
  Ebba Busch Thor avslöjar sina överlevnadstrick
  Hur kombinerar man livet som politiker och partiledare med det som småbarnsförälder och med en make som spelar elitfotboll? Veckans lördagsgäst är trots sina unga år redan en rutinerad politiker (hon var knappt 20 år då hon klev in i kommunpolitiken). Hasse Strandberg möter Ebba Busch Thor i ett personligt samtal om hur man får ihop livspusslet, om livet i riksdagshuset när kamerorna inte är på. Det blir också snack om januariöverenskommelsen och mycket mer. Möt Kristdemokraternas partieldare Ebba Busch Thor - lördagsgäst i Retro FM.
  20 min • Lördag 19 oktober 2019
 • Fred har hittat odjuret inom sigSpela
  Fred har hittat odjuret inom sig
  Han är byggnadsingenjören som startade rockband, blev popstjärna, drog till London och blev musikalstjärna. Veckans lördagsgäst hos Hasse Strandberg spelar i höst rollen som Odjuret i musikalen "Skönheten och odjuret" på Malmö Opera och han heter Fred Johanson. Det blir snack om popkarriären och att kasta sig in i en otrygg bransch när man jobbar i en trygg bransch. Fred berättar om vad han älskar med London, favoritroller på West End och mycket mycket mer.
  31 min • Lördag 12 oktober 2019
 • Petra känner Elitstyrkans hemligheterSpela
  Petra känner Elitstyrkans hemligheter
  Hon är aktuell i säsong fyra av brittiska realityserien "SAS - Who Dares Wins" eller "Elitstyrkans hemligheter" där hon medverkar som mullvad. Hon är den första tjejen som klarat de extremt krävande fysiska och psykiska proven för att ta sig in i Sveriges främsta och hemligaste förband, SOG, Särskilda Operationsgruppen. Under tio år tjänstgjorde hon som operatör i förbandet. I veckans Lördagsgäst träffar Hasse Strandberg Petra Malm, som berättar om vad som krävs för att bli antagen till SOG, om vilka som söker sig till förbandet och om livet efter det militära: som mamma, elittränare, hälsoinspiratör och föreläsare.
  33 min • Lördag 5 oktober 2019
 • Från You Tube stjärna till musikalstjärna - möt Anton HagmanSpela
  Från You Tube stjärna till musikalstjärna - möt Anton Hagman
  Tolv år gammal laddade han upp sin första video på You Tube och sedan har det gått i raketfart för Västeråskillen Anton Hagman som via Melodifestivalen nu intar musikalscenen som Danny Zuko i "Grease" på Nöjesteatern i Malmö. Anton berättar om uppväxten och den jobbiga tiden i skolan och om att våga vara annorlunda och gå sin egen väg. Möt en målmedveten kille med ett stort hjärta. Möt veckans lördagsgäst hos Hasse Strandberg, Anton Hagman.
  26 min • Lördag 28 september 2019
 • Världens bästa burgare hos Johan JureskogSpela
  Världens bästa burgare hos Johan Jureskog
  Han tog klivit in i TV rutan för ett par år sedan där han tog sig till USA för att visa amerikanerna vem som gör världens bästa burgare. Veckans Lördagsgäst hos Hasse Strandberg heter Johan Jureskog. Följ med på stjärnkockens matresa via mammas kök i Sundbyberg till stjärnkrogar i Stockholm och Frankrike till de egna restaurangerna och nystartade hamburgerkedjan Jureskogs.
  38 min • Lördag 21 september 2019
 • I Gunnel Carlssons gröna rumSpela
  I Gunnel Carlssons gröna rum
  Hon är Asarumstjejen som blev Sveriges trädgårdsprofil i SVT mellan 1996 och 2005 i långköraren Gröna rum. Lördagsgäst är journalisten och trädgårdsprofilen Gunnel Carlsson som berättar om uppväxt bland växthus i Asarum och somrar i morfars handelsträdgård i Harplinge i Halland. Gunnel ger tips på trädgårdar värda ett besök och om när hon besökte prins Charles trädgård i England. Vi får också storyn om när Gunnel spanade på ryska ubåtar i Blekinge skärgård...
  31 min • Lördag 14 september 2019
 • Al Pitcher älskar fika och att klagaSpela
  Al Pitcher älskar fika och att klaga
  Han är engelsmannen/nya nyzeeländaren som flyttade till Sveriges 2010 och har lärt sig uppskatta svenskheter som att fika, klaga och blåa skoskydd på offentliga inrättningar. Möt stå upparen som i år firar 20 år i branschen och som nyligen blev svensk medborgare. Veckans Lördagsgäst hos Hasse Strandberg heter Al Pitcher.
  28 min • Lördag 7 september 2019
 • Den gode professorn med ond kemi - Ulf EllervikSpela
  Den gode professorn med ond kemi - Ulf Ellervik
  Det började med en gammal kemilåda på föräldrarnas vind. Veckans lördagsgäst är professor i organisk kemi, författare, TV personlighet med ett stort hjärta för att göra ämnet kemi spännande och begripligt. Hasse Strandberg möter Ulf Ellervik i ett personligt samtal om uppväxten, spännande resor i Mellanöstern, misslyckade experiment och om forskningen om kolhydrater på cellnivå. Ulf berättar också om kommande boken "Förgiftad" och om kommande säsong av "Fråga Lund"
  36 min • Lördag 29 juni 2019
Stäng fönster