Lördagsgästen
Lördagsgästen
Lördagsgästen
LördagsgästenRSS
Kulturarbetare i skuggan av en pandemi • 17 min • Lördag 25 april 2020
LördagsgästenRSS
Kulturarbetare i skuggan av en pandemi • 17 min • Lördag 25 april 2020
SpelaSpela
Lyssna nu

Aktuella personer med en spännande historia. Hasse Strandberg möter sportprofiler, politiker, musiker, skådisar, producenter, forskare i ett personligt samtal. Lördagsgästen!

AVSNITT

 • Kulturarbetare i skuggan av en pandemiSpela
  Kulturarbetare i skuggan av en pandemi
  De var mitt uppe i föreställningar och arbetet med sommarens stora operettuppsättning med Kammaropera Syd när en pandemi satte tvärstopp för allt. Hasse Strandberg träffar tre kulturarbetare, John Löfgren, Melker Sörensen och Rickard Söderberg och pratar om en ny vardag som kulturarbetare och att möta publiken på ett nytt sätt. Det blir också snack om Kammaropera Syds operettfars med en av de mest ikoniska prinsessorna i centrum som nu få premiär sommaren 2021 istället - Askungen, en operettsaga för vuxna.
  17 min • Lördag 25 april 2020
 • Carl-Johan leder kriget mot Covid-19 i Region SkåneSpela
  Carl-Johan leder kriget mot Covid-19 i Region Skåne
  Carl-Johan Sonesson är ordförande i regionstyrelsen i Region Skåne och har haft bråda dagar senaste veckorna för att hantera krisen i regionen kring Covid-19. Besöksförbud på äldreboenden, stängd opera och dansteater, jakt på ansiktsmasker är bara en bråkdel av vad Region Skåne har varit tvungna att hantera senaste tiden. Carl-Johan berättar i ett öppenhjärtigt samtal om coronakrisen med Retro FM:s Hasse Strandberg.
  16 min • Lördag 4 april 2020
 • Kvartett i årstider med Anders De La MotteSpela
  Kvartett i årstider med Anders De La Motte
  Han avslutar en resa som började för ett par år sedan med ond bråd död i trakterna runt Söderåsen. Serien blir komplett i dagarna när fjärde boken i den s.k "Årstidskvartetten" släpps, Våroffer. Hasse Strandberg möter Anders De La Motte i ett samtal om att skriva i coronatider, om årstidskvartetten som är på väg att bli TV-serie på Viaplay och det blir också TV tips för dig som behöver lite inspiration.
  22 min • Lördag 28 mars 2020
 • Jalle LorenssonSpela
  Jalle Lorensson
  Fåglar, blues, munspel och kultur har en viktig plats i veckans Lördagsgäst hjärta. Hasse Strandberg möter chefen för Malmö Kulturskola, munspelande filur i Wilmer X, lärare, och passionerade fågelskådaren Jalle Lorensson. Det blir ett samtal om småfäglar, blues, Wilmer X, coronavirus oro och mycket mer.!
  34 min • Lördag 14 mars 2020
 • Den svenske ryssen - Kristoffer LiengSpela
  Den svenske ryssen - Kristoffer Lieng
  Sedan tonåren var han fascinerad av det stora landet i öster. Efter gymnasiet packade han resväskorna och drog till Ryssland och fick jobb på Radio Moskva. Veckans lördagsgäst har bott tjugo i forna Sovjetunionen och är aktuell med boken "SIll i päls". Hasse Strandberg möter Kristoffer Lieng, journalist och universitetslärare, som tar kål på några av fördomarna om Ryssland och som berättar varför Putin, trots allt vi hör i västmedia, är poppis bland vanliga ryssar. Nyfiken på Ryssland 2020? Lyssna då på veckans avsnitt med den svenske ryssen Kristoffer Lieng!
  23 min • Lördag 29 februari 2020
 • Tonartshöjningar från Vellinge - möt Anderz WrethovSpela
  Tonartshöjningar från Vellinge - möt Anderz Wrethov
  En gång om året brukar du se hans namn i samband Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Till dags datum har han haft med 20 bidrag i mello och ett otal antal bidrag i andra europeiska länders festivaler. Han har skrivit låtar till Arash, Samantha Fox, Bobby Farrel (f.d. Boney M) och han har uppträtt som Bryan Adams i Sikta mot stjärnorna. Hans låtar har sålt i över 20 miljoner världen över och spelats över 1000 miljoner gånger på Spotify. I veckans avsnitt av Lördagsgästen möter Hasse Strandberg artisten, musikproducenten och låtskrivaren Anderz Wrethov i ett personligt samtal om livet i musikbranschen och om att driva hotell.
  26 min • Lördag 15 februari 2020
 • Mästerkocken med Michelinstjärna och passion för falafel - Titti QvarnströmSpela
  Mästerkocken med Michelinstjärna och passion för falafel - Titti Qvarnström
  Hon är Limhamnstjejen som skulle blivit ingenjör men livet ville annat. Möt en Sveriges främsta kvinnliga kock Titti Qvarnström. Hasse Strandberg möter Titti i ett personligt samtal om falafel, fine dining, stjärna i Guide Michelin och mycket mycket mer. Titti berättar om varför hon har världens bästa jobb, om kärleken till Berlin och att kombinera ett stressigt yrke med att vara småbarnsförälder.
  28 min • Lördag 8 februari 2020
 • Sveriges meste och bäste handbollsspelare genom tidernaSpela
  Sveriges meste och bäste handbollsspelare genom tiderna
  Han är Sveriges mest framgångsrika handbollsspelare genom tiderna och en del av legendariska generationen som utgjorde "Bengan Boys på åttio och nittiotalet. Hasse Strandberg möter killen som gjort 384 landskamper för Sverige och under dessa gjort makalösa 1185 mål - Magnus "Slangen" Wislander. Magnus berättar i ett personligt samtal med Hasse om ungdomstiden i Tuve och RIK, proffstiden i Tyskland och om att mitt i livet drabbas av en stroke. Detta och mycket mer i Lördagsgästen med Magnus Wislander.
  25 min • Lördag 25 januari 2020
 • Polismästare i Sveriges Chicago - möt Stefan SintéusSpela
  Polismästare i Sveriges Chicago - möt Stefan Sintéus
  Han är Trelleborgskillen som förverkligade alla smågrabbars dröm om att bli polis. Han har idag 40 år i polisyrket med ansvar för polisen i Malmö. Retro FM:s Hasse Strandberg möter polismästare i Malmö Stad, Stefan Sintéus i ett personligt samtal om polisyrket då och nu. Det blir polismästarens funderingar hur man kommer till rätta med den allt grövre brottsligheten som blivit vanligare senate åren och vad "Operation Rimfrost" resulterat i så här långt. Stefan berättare om de ljusaste och de mörkaste stunderna i yrket och om varför polisyrket är ett framtidsyrke. Detta och mycket mer i årets första Lördagsgäst i Retro FM.
  35 min • Lördag 18 januari 2020
 • Lite trött bara - Mirijam Geyerhofer om sömnbrist under småbarnsårenSpela
  Lite trött bara - Mirijam Geyerhofer om sömnbrist under småbarnsåren
  Alla som har haft eller har småbarn kan vittna om mer eller mindre behov av sömn. Ett ämne som inte alltid lyfts fram när man skaffar barn, det bara är så. Mirijam Geyerhofer, journalist och författare, blev själv sjuk av sömnbrist efter att hennes dotter föddes. Ambulansfärd med misstänkt stroke eller ännu värre men läkare konstaterade bara "allting ser bra ut Mirijam, du är bara lite trött". Mirijam skrev en bok om hur man överlever sömnbrist under småbarnsåren "Lite trött bara, annars bra". Hör Mirijam berätta sin historia för Hasse Strandberg som veckans lördagsgäst I Retro FM.
  25 min • Lördag 7 december 2019
Stäng fönster