Mord Mot Mord
Mord Mot Mord
Mord Mot Mord
Mord Mot MordRSS
80. Mysteriet D.B. Cooper & Sveriges enda skolskjutning • 60 min • Onsdag 11 september 2019
Mord Mot MordRSS
80. Mysteriet D.B. Cooper & Sveriges enda skolskjutning • 60 min • Onsdag 11 september 2019
SpelaSpela
Lyssna nu

Karin Londré och Anna Sandell pratar varje vecka om sin bästa och värsta fascination – mord och sådana hemska grejer. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens allvarligaste ämne.

AVSNITT

 • 80. Mysteriet D.B. Cooper & Sveriges enda skolskjutningSpela
  80. Mysteriet D.B. Cooper & Sveriges enda skolskjutning
  Ja hallå, här kommer ett nytt avsnitt av MMM. Anna berättar den klassiska historien om mysteriet kring den försvunna flygplanskaparen de flesta känner som D.B. Cooper, men som vi nu ska få lära oss egentligen hette Dan Cooper. Karin berättar om skottdramat på Kungälvs läroverk 1961 – Sveriges första och enda skolskjutning, som bland annat ledde till videovåldsdebatter om Bröderna Cartwright och motioner i riksdagen. Länkar och bilder som är relevanta för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Önska fall på Instagram, skriv till @karinlondre eller @sandellanna. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
  60 min • Onsdag 11 september 2019
 • 79. Morden på Marianne Vaatstra & på Shanda SharerSpela
  79. Morden på Marianne Vaatstra & på Shanda Sharer
  Ledsen hörni, men det här avsnittet blev otroligt jävla sorgligt. Karin Londré berättar om Marianne Vaatstra, en holländsk 16-åring vars mord resulterade i konspirationsteorier, upplopp och en 13 år lång jakt på en mördare. Anna Sandell pratar om Shanda Sharer, som tolv år gammal mördades brutalt av fyra tonårsflickor och vars fruktansvärda öde skakade USA. Länkar och bilder som är relevanta för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Önska fall på Instagram, skriv till @karinlondre eller @sandellanna. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
  68 min • Onsdag 4 september 2019
 • 78. Mordet på Tanya Petro och Mysteriet med breven i CirclevilleSpela
  78. Mordet på Tanya Petro och Mysteriet med breven i Circleville
  Veckans avsnitt har det extremt svaga temat "nån som heter Ron finns med i båda fallen", men låt er ej avskräckas: Båda är starka på andra sätt. Anna Sandell berättar om Tanya Petro, som lyckades starta om sitt liv bara för att stöta på ytterligare en idiot till snubbe. Karin Londré berättar om The Circleville Letter Writer, som under 20 år höll en liten stad i Ohio i skräck och kanske till och med låg bakom ett mord och ett mordförsök. Dessutom: Anna tappar sina fötter. Länkar och bilder som är relevanta för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Önska fall på Instagram, skriv till @karinlondre eller @sandellanna. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
  63 min • Onsdag 28 augusti 2019
 • 77. Mordet på Stena Saga & rättegången mot Mark WoodworthSpela
  77. Mordet på Stena Saga & rättegången mot Mark Woodworth
  Karin Londré berättar om Hans Arne Grøndahl som mördades på Stena Saga, och om allt som hände efter mordet. Anna Sandell pratar om mordet på Cathy Robertson, mordförsöket på hennes man Lyndel och den långdragna och snurriga utredning som följde på mordet. Länkar och bilder som är relevanta för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Önska fall på Instagram, skriv till @karinlondre eller @sandellanna. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
  72 min • Onsdag 21 augusti 2019
 • 76. Sheila och Kate Lyons försvinnande & giftmordet i Fort WorthSpela
  76. Sheila och Kate Lyons försvinnande & giftmordet i Fort Worth
  Anna Sandell berättar om Sheila och Kate Lyon som försvann 1975 – ett fall som var kallt i nästan 40 år innan polisen äntligen fick ett rejält break. Karin Londré pratar om familjen Robards – en historia om ett oväntat mord. Dessutom: reunion, slipsroast och lyckoamuletter. Länkar och bilder som är relevanta för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Önska fall på Instagram, skriv till @karinlondre eller @sandellanna. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
  77 min • Onsdag 14 augusti 2019
 • 75. Styckmördaren Peter Lundin & The Vampire of SacramentoSpela
  75. Styckmördaren Peter Lundin & The Vampire of Sacramento
  I första avsnittet för HT19 på Mord Mot Mord University pratar Karin Londré om danske kvadrupelmördaren Peter Lundin, och Anna Sandell om seriemördaren Richard Chase – även känd som The Vampire of Sacramento. Utöver hemskheterna: prat om GES och pikétröjor. Länkar och bilder som är relevanta för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Önska fall på Instagram, skriv till @karinlondre eller @sandellanna. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
  73 min • Onsdag 7 augusti 2019
 • 74. Sommarspecial: The Kansas City StranglerSpela
  74. Sommarspecial: The Kansas City Strangler
  Från 1977 och 16 år framåt mördade Lorenzo Gilyard 13 kvinnor kvinnor i Kansas City, men hans attacker mot kvinnor startade långt innan dess. I årets andra sommarspecial berättar Anna Sandell om en våldtäktsman, stalker, mördare och redigt jävla as. Och så börjar vi med lyssnarfrågor och avslutar med lyssnarnas egna historier.
  66 min • Onsdag 24 juli 2019
 • 73. Sommarspecial: The Moors MurdersSpela
  73. Sommarspecial: The Moors Murders
  I det första sommaravsnittet berättar Karin Londré om två av Storbritanniens mest hatade seriemördare: Ian Brady och Myra Hindley – ett fall som sträcker sig över årtionden och som fortfarande får utrymme i media. Dessutom svaras det på lyssnarfrågor och läses lyssnarhistorier. Samarbeten:
- Få tillbaka pengar när du handlar på nätet! Gå till refunder.se/mordmotmord och bli medlem, handla inom 14 dagar så får du ett skal från iDeal of Sweden. Länkar och bilder som är relevanta för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Önska fall på Instagram, skriv till @karinlondre eller @sandellanna.

 Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
  82 min • Onsdag 10 juli 2019
 • 72. Skotten mot Dawn Weiss & Familjemordet på Dupont de LigonnèsSpela
  72. Skotten mot Dawn Weiss & Familjemordet på Dupont de Ligonnès
  Anna Sandell berättar om Dawn Weiss, som tillsammans med sina två döttrar utsattes för ett inbrottsförsök som slutade i något helt annat. Karin Londré berättar om den franska familjen Dupont de Ligonnès. Fem av familjemedlemmarna hittades mördade i april 2011 – den femte har varit försvunnen sedan dess. Länkar och bilder som är relevanta för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Önska fall på Instagram, skriv till @karinlondre eller @sandellanna. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
  64 min • Onsdag 26 juni 2019
 • 71. Bomben på Vegagatan & mordet på Jason CorbettSpela
  71. Bomben på Vegagatan & mordet på Jason Corbett
  Karin Londré berättar om hur och varför en bomb sprängde ett hus på Vegagatan i Göteborg i två delar 1932 – en historia som avslutas med en dynamitgubbe i munnen på gärningsmannen. Anna Sandell pratar om irländska Jason Corbett, som mördades av sin fru och svärfar – men varför?! 

Länkar och bilder som är relevanta för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Önska fall på Instagram, skriv till @karinlondre eller @sandellanna. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
  56 min • Onsdag 19 juni 2019
Stäng fönster