Olösta Fall
Olösta Fall
Olösta Fall
Olösta FallRSS
33. Annelie Ojonen - Fortfarande försvunnen • 31 min • Torsdag 21 november 2019
Olösta FallRSS
33. Annelie Ojonen - Fortfarande försvunnen • 31 min • Torsdag 21 november 2019
SpelaSpela
Lyssna nu

Olösta Fall är en podcast om försvunna personer och ouppklarade mord av och med Sofie Nyblin och Nathalie Seow. Både äldre och nyare fall diskuteras i hopp om att nya tips ska nå polisen som kan ge anhöriga svar.

AVSNITT

 • 33. Annelie Ojonen - Fortfarande försvunnenSpela
  33. Annelie Ojonen - Fortfarande försvunnen
  I slutet av förra året bestämde polisens kalla fall-grupper att de skulle testa en ny obeprövad metod: nu skulle de be allmänheten om hjälp via polisens hemsida för att få in tips om några utvalda fall. Bland de 15 namn som fanns på listan som kalla fall-gruppen i syd publicerade fanns hennes namn: Annelie Ojonen. Hon skulle också komma att bli en av de som polisen fick in tips om och nu skulle de söka efter henne med spårhundar. Kan det vara så att fallet om försvunna Annelie från Öland äntligen kommer kunna lösas? Varning: Olösta Fall är en podcast som inte är för känsliga lyssnare. I detta avsnitt diskuteras ett mordfall. Källor: https://olostafall.wordpress.com/2019/11/21/avsnitt-33-annelie-ojonen-fortfarande-forsvunnen Musik och jingle av: Rachel Seow Sosa.
  31 min • Torsdag 21 november 2019
 • 32. Matilda - Det saknade barnetSpela
  32. Matilda - Det saknade barnet
  Matilda Blomgrens föräldrars vårdnadstvist var långdragen och hade pågått alldeles för länge. Och mitt i stormens öga befann sig Matilda 6 år gammal. Precis innan vårdnadstvisten äntligen skulle få ett slut i Tingsrätten, så skulle Matilda komma att försvinna tillsammans med sin mamma Elena. Sedan den 5 maj 2013 har ingen i familjen Blomgren fått något levnadstecken från dem. De är spårlöst försvunna och befinner sig troligtvis utomlands. I veckans avsnitt av Olösta Fall intervjuar vi Matildas farmor Annette. Varning: Olösta Fall är en podcast som inte är för känsliga lyssnare. I detta avsnitt diskuteras egenmäktighet med barn. Källor: https://olostafall.wordpress.com/2019/11/14/avsnitt-32-av-olosta-fall-matilda-det-saknade-barnet Musik och jingle av: Rachel Seow Sosa.
  46 min • Torsdag 14 november 2019
 • 31. Styckmordet på Marua AjouzSpela
  31. Styckmordet på Marua Ajouz
  I oktober 2003 gör två svampplockare en fruktansvärd upptäckt i Bokskogen i närheten av Torups rekreationsområde. I en björkdunge finner man ett kranium som visar sig tillhöra en kvinnokropp. Varning: Olösta Fall är en podcast som inte är för känsliga lyssnare. I detta avsnitt diskuteras ett styckmord på en ung kvinna. Källor: https://olostafall.wordpress.com/2019/11/07/avsnitt-31-styckmordet-pa-marua-ajouz Musik och jingle av: Rachel Seow Sosa.
  35 min • Torsdag 7 november 2019
 • 30. Fallet om Cats Falck och Lena GränsSpela
  30. Fallet om Cats Falck och Lena Gräns
  Söndagskvällen den 18 november 1984 var kall i Stockholm. Trots att temperaturen var strax över noll grader så var det ändå tillräckligt kallt för att marken i Hammarbyhamnen skulle bli hal som en isbana. Det blev så halt att Cats Falck tappade kontrollen över bilen och körde över kajkanten med sin vän Lena Gräns i passagerarsätet. Om det nu var så det gick till. För det finns många som tror att det som konstaterades vara en tragisk olycka faktiskt var något helt annat. Ett dubbelmord på en grävande journalist och en småbarnsmamma. Varning: Olösta Fall är en podcast som inte är för känsliga lyssnare. I detta avsnitt diskuteras två kvinnors död som kan vara ett dubbelmord. Källor: https://olostafall.wordpress.com/2019/10/17/avsnitt-30-fallet-om-cats-falck-och-lena-grans Musik och jingle av: Rachel Seow Sosa.
  34 min • Torsdag 17 oktober 2019
 • 29. Mordet på Pernilla TheorinSpela
  29. Mordet på Pernilla Theorin
  Hur kan en ung kvinna mördas utan att någon blir dömd för mordet? Och hur kommer det sig att en blå T-shirt med gula kronor är det mest centrala i utredningen? I veckans avsnitt av Olösta Fall får du höra om det mystiska mordet på Pernilla Theorin i Avesta 2006. Varning: Olösta Fall är en podcast som inte är för känsliga lyssnare. I detta avsnitt diskuteras ett mordfall. Källor: https://olostafall.wordpress.com/2019/10/10/avsnitt-29-mordet-pa-pernilla-theorin Musik och jingle av: Rachel Seow Sosa.
  34 min • Torsdag 10 oktober 2019
 • 28. Vad hände Therese?Spela
  28. Vad hände Therese?
  2004 skulle bli 2005 den nyårsaftonen. Det som skulle vara en glad och bekymmersfri festkväll för systrarna Alexandersson slutade i förvirring, berusning och sedan inträffade det som inte fick hända. Therese försvann. Och när hennes kropp upphittades drygt 6 månader senare i en sjö gick inte dödsorsaken att fastställa men Leif GW Persson misstänker brott. Vad hände egentligen Therese Alexandersson? I detta avsnitt intervjuar vi Thereses mamma Annika. OBS: Det har blivit fel med årtalen i detta avsnitt, detta inträffade nyårsaftonen 2004-2005 inte 2003-2004, och det var 2005 som Therese hittades död. Varning: Olösta Fall är en podcast som inte är för känsliga lyssnare. I detta avsnitt diskuteras en kvinnas död som misstänkts vara ett mord. Källor: https://olostafall.wordpress.com/2019/10/03/avsnitt-28-vad-hande-therese Musik och jingle av: Rachel Seow Sosa.
  34 min • Torsdag 3 oktober 2019
 • 27. Annies mystiska död - Del 2Spela
  27. Annies mystiska död - Del 2
  Del 2 av 2. Annies sista dagar i livet kantades av mystiska händelser. En stalker som utgav sig för att vara en känd rugbyspelare men visade sig vara någon annan uppvaktade henne. Telefonsamtal som ska ha ägt rum mellan Annie och hennes bästa vän finns inte att hitta i några samtalslistor. Men viktigast av allt: Annie uttryckte en oro till sina vänner och sin familj, dagarna innan hon hittades död, men hon kunde inte riktigt säga vad som pågick. I veckans avsnitt av Olösta Fall får ni höra fortsättningen om Annie Börjessons mystiska död. Varning: Olösta Fall är en podcast som inte är för känsliga lyssnare. Musik och jingle av: Rachel Seow Sosa. Tack till vår lyssnare Filip som bidragit med pianoversionen av vår jingle till detta avsnitt. Källor och mer info: https://olostafall.wordpress.com/2019/09/26/avsnitt-27-annies-mystiska-dod-del-2
  30 min • Torsdag 26 september 2019
 • 26. Annies mystiska död - Del 1Spela
  26. Annies mystiska död - Del 1
  Del 1 av 2. "Utan henne är det som att solen har slocknat”, skriver Annies mamma i ett mail till oss. Annie Börjesson hittades död på en strand i Skottland under mystiska omständigheter i december 2005. Hennes död avfärdades snabbt av myndigheterna och polisen i Skottland som antingen en drunkningsolycka eller självmord. Men varför hemlighetsstämplades en utredning som kommit fram till att inget brott misstänks? Och varför har varken familjen eller medierna fått ta del av utredningen som så snabbt lades ned? Varning: Olösta Fall är en podcast om försvunna människor och olösta mord och är inte är inte för känsliga lyssnare. Musik och jingle av: Rachel Seow Sosa. Tack till vår lyssnare Filip som bidragit med pianoversionen av vår jingle till detta avsnitt. Källor och mer info: https://olostafall.wordpress.com/2019/09/19/avsnitt-26-annies-mystiska-dod-del-1
  33 min • Torsdag 19 september 2019
 • 25. Mannen i brunnenSpela
  25. Mannen i brunnen
  På en gammal övergiven gård i Långaröd, Hörby kommun, gör en spolbilschaufför ett makabert fynd. Ett fynd, som visar sig vara en man som som försvunnit 18 år tidigare. Varning: Olösta Fall är en podcast om försvunna människor och olösta mord och är inte för känsliga lyssnare. Musik och jingle av: Rachel Seow Sosa. Källor och mer info: https://olostafall.wordpress.com/2019/09/12/avsnitt-25-mannen-i-brunnen
  28 min • Torsdag 12 september 2019
 • 24. Nyckeln till Palmemordet - Del 3Spela
  24. Nyckeln till Palmemordet - Del 3
  Sommarspecial - Del 3 av 3. Nyckeln till Palmemordet - Del 3: Den grävande journalisten. När Jan Stocklassa följer Stieg Larssons spår stöter han på det fingrerade namnet Jakob Thedelin. Det visar sig vara en person som inte bara hatar Palme, han är dessutom fruktansvärt lik fantombilden på Olof Palmes mördare. Jan bestämmer sig för att göra en undercover-operation för att ta reda på mer. I veckans avsnitt, sista delen av Nyckeln till Palmemordet, får du höra de inspelningar som Jan spelat in vid mötet med Jakob Thedelin. Kommer mordet på Sveriges statsminister att få en lösning? Varning: Olösta Fall är en podcast om försvunna människor och olösta mord och är inte är inte för känsliga lyssnare. Jingle & musik av: Rachel Seow Sosa. I denna sommarspecial har vi främst använt oss av Jan Stocklassas bok som källa. Den heter: Stieg Larssons arkiv - Nyckeln till Palmemordet. Övriga källor och mer info: https://olostafall.wordpress.com/2019/08/29/sommarspecial-nyckeln-till-palmemordet-del-3-den-gravande-journalisten
  49 min • Torsdag 29 augusti 2019
Stäng fönster