Olösta Fall
Olösta Fall
Olösta Fall
Olösta FallRSS
14. Dubbelmordet i Linköping • 44 min • Torsdag 21 mars 2019
Olösta FallRSS
14. Dubbelmordet i Linköping • 44 min • Torsdag 21 mars 2019
SpelaSpela
Lyssna nu

Olösta Fall är en podcast om försvunna personer och ouppklarade mord av och med Sofie Nyblin och Nathalie Seow. Både äldre och nyare fall diskuteras i hopp om att nya tips ska nå polisen som kan ge anhöriga svar.

AVSNITT

 • 14. Dubbelmordet i LinköpingSpela
  14. Dubbelmordet i Linköping
  Det är klockan 07.50 på morgonen den 19 oktober 2004 som en fruktansvärd händelse skakar Linköping. Det är på Kanberget i ett lugn villaområdet som det oförklarliga sker. Ett brutalt knivmord som kostar en 8-årig pojke och en 56-årig kvinna livet. Fallet har gäckat polisen i mer än 14 år, och det är efter mordet på stadsminister Olof Palme en av de största svenska utredningarna som gjorts. Musik av: Hans-Göran Svenhardson. Jingle av: Rachel Seow Sosa. Källor och mer info: https://olostafall.wordpress.com/
  44 min • Torsdag 21 mars 2019
 • 13. SerievåldtäktsmannenSpela
  13. Serievåldtäktsmannen
  Tänk att någon följer efter dig på cykel i flera kilometer. Hur mycket du än intalar dig själv att du inte kan vara förföljd så sker plötsligt det otänkbara. Han som följer efter dig cyklar in i dig. Och det är inte av misstag.Veckans avsnitt av Olösta Fall skiljer sig från de ämnen som vi normalt sett brukar ta upp. Det handlar om den cyklande serievåldtäktsmannen i Malmö som överföll tre kvinnor under sommaren 2018. Varning: Olösta Fall är en podcast som inte är för känsliga lyssnare. I detta avsnitt diskuteras väldigt våldsamma fall av misshandel och våldtäkt och våldtäktsförsök. Har du råkat ut för något liknande som det vi tar upp i veckans avsnitt, kontakta kvinnofridslinjen som ger stöd dygnet runt på 020-50 50 50. Musik i avsnittet: Hans-Göran Svenhardson. Jingle av: Rachel Seow Sosa. Källor och mer info: https://olostafall.wordpress.com/
  43 min • Torsdag 14 mars 2019
 • 12. Kenneth - Dödsorsak okändSpela
  12. Kenneth - Dödsorsak okänd
  Den 11 november 2010 utbryter en brand i källaren på Korpgränd 19 i Ängeholm. I källaren befinner sig Kenneth Lundström.
  48 min • Torsdag 7 mars 2019
 • Trailer: Olösta Fall Säsong 2Spela
  Trailer: Olösta Fall Säsong 2
  Säsong 2 kommer den 7 Mars 2019
  2 min • Torsdag 28 februari 2019
 • 11. Rånmordet på OdengatanSpela
  11. Rånmordet på Odengatan
  Detta är ett bonusavsnitt av Olösta Fall, med Sofie Nyblin och Nathalie Seow. I dagens avsnitt ska vi berätta för er om mordet på den 72 åriga porslinsbutiksägaren, Bengt Norman, i Stockholm 1998. God Jul, och gott nytt år! Varning: Olösta Fall är en podcast om försvunna människor och olösta mord och är inte för känsliga lyssnare. I detta avsnitt diskuteras rånmord och utpressning. Jingle: Olösta Fall - Rachel Seow Sosa. Källor till avsnittet: https://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/G1nkxV/bengt-skots-framfor-sin-dotters-ogon--polisen-vadjar-om-hjalp https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/yv9vEa/bengt-skots-ihjal-framfor-sin-dotter Länkar: https://handels.se/medlem/om-jag-blir/blir-ranad/
  22 min • Måndag 24 december 2018
 • Specialavsnitt: LyssnarfrågorSpela
  Specialavsnitt: Lyssnarfrågor
  Detta är ett specialavsnitt av Olösta Fall. I dagens avsnitt svarar vi på alla lyssnarfrågor som trillat in och ni får veta lite mer om vad som sker bakom kulisserna. Glad advent, god jul och ett riktigt gott nytt år! /Sofie & Nathalie
  35 min • Söndag 9 december 2018
 • 10. Robin Nilsson - Kampen om rättvisaSpela
  10. Robin Nilsson - Kampen om rättvisa
  Robin Nilsson hade precis kommit hem till familjen i Falkenberg efter en lång resa till Australien. Familjen återförenades igen efter 1,5 år. Men lyckan blev inte långvarig. Natten till söndagen den 16e april 2016 försvinner Robin spårlöst. Först vi lunchtid på måndagen hittas han, avliden i ett traktorspår i Ullared. Men idag, drygt två år senare, har de anhöriga fortfarande inte fått några svar kring vad som hände Robin den där fruktansvärda helgen i April 2016. Vi har intervjuat Robins mamma Malin Leskoviku, som berättar om kampen om rättvisa - om svaren som aldrig tycks gå att finna. Varning: Olösta Fall är en podcast om försvunna människor och olösta mord och är inte för känsliga lyssnare. I detta avsnitt diskuteras dödsfall, sorg och obduktionsinnehåll. Källor till avsnittet: https://olostafall.wordpress.com/2018/11/04/avsnitt-10-robin-nilsson-kampen-om-rattvisa Jingle: Olösta Fall - Rachel Seow Sosa.
  47 min • Söndag 4 november 2018
 • Bonus: 1. Var är Patrik? - Intervju med pappa JörgenSpela
  Bonus: 1. Var är Patrik? - Intervju med pappa Jörgen
  Bonus till avsnitt 1. Var är Patrik? I detta bonusavsnitt får du höra en exklusiv intervju med Patriks pappa Jörgen, om kampen bakom kulisserna och besvikelsen mot en skola som vägrar ta ansvar för sina elevers mentala hälsa. Jörgen berättar även om de saker som medierna har rapporterat fel. Resumé: Patrik Linfeldt försvann den 22 maj 2017 när han var på väg hem till Malmö från Falun och skulle byta tåg på stationen i Mjölby. Patrik gick av på fel station och försvann. Inlägg om avsnittet: https://olostafall.wordpress.com/2018/11/02/bonus-1-var-ar-patrik-intervju-med-pappa-jorgen/ Varning: I detta avsnitt diskuteras psykisk ohälsa. Källor till avsnittet: https://olostafall.wordpress.com/2018/10/28/avsnitt-9-sanningens-tid-ar-nu-lennart-lelle-hildebrand Musik: "Shadowlands 1 - Horizon" Kevin MacLeod (incompetech.com) Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License creativecommons.org/licenses/by/3.0/ Jingle: Olösta Fall - Rachel Seow Sosa.
  40 min • Fredag 2 november 2018
 • 9. Lennart Lelle Hildebrand - Sanningens tid är nuSpela
  9. Lennart Lelle Hildebrand - Sanningens tid är nu
  Ibland när man läser rubrikerna i kvällspressen känns de som tagna ur en film. Det låter för otroligt för att vara sant. Lennart Lelle Hildebrands försvinnande den 25 januari 1999 är ett sådant fall som kantas av otroliga omständigheter. En portfölj fylld med pengar, avsaknandet av en kropp och en misstänkt gärningsman som dömts för ett trippelmord och nu 20 år senare är på väg att släppas på fri fot. Lelles anhöriga påstår att de aldrig känt att fallet har varit så nära en lösning som det är nu. Därför är det nu som det där avgörande tipset behöver komma in till polisen för att de en gång för alla ska kunna ställa någon till svars för mordet på Lelle. Sanningens tid är nu. Varning: Olösta Fall är en podcast om försvunna människor och olösta mord och är inte för känsliga lyssnare. I detta avsnitt diskuteras brutala mord. Källor till avsnittet: https://olostafall.wordpress.com/2018/10/28/avsnitt-9-sanningens-tid-ar-nu-lennart-lelle-hildebrand Jingle: Olösta Fall - Rachel Seow Sosa.
  46 min • Söndag 28 oktober 2018
 • 8. De försvunna flickorna - Del 2Spela
  8. De försvunna flickorna - Del 2
  Jasmina Jasharaj var bara 6 år när hon försvann den 28 juli 1997 i Sävsjö. Polisen misstänker att hon har utsatts för brott och de dömda barnmördarna Ulf Olsson och Anders Eklund har varit aktuella i utredningen. Bara en månad innan Jasminas försvinnande försvann åttaåriga Mariam Adam bara några mil bort. Kan Jasminas försvinnnande ha en koppling till Mariams? Lyssna på del 1 av "De försvunna flickorna" om Mariams försvinnande innan du lyssnar på detta avsnitt som handlar om Jasmina. Varning: Olösta Fall är en podcast om försvunna människor och olösta mord och är inte för känsliga lyssnare. I detta avsnitt diskuteras våldsamma brott som involverar barn. Källor till avsnittet: https://olostafall.wordpress.com/2018/10/21/avsnitt-8-de-forsvunna-flickorna-del-2/ Jingle: Olösta Fall - Rachel Seow Sosa.
  41 min • Söndag 21 oktober 2018
Stäng fönster