Mord Mot Mord
Mord Mot Mord
Mord Mot Mord
Mord Mot MordRSS
93. Giftmördaren Martha Marek & Fallet Mariette Bosch • 64 min • Onsdag 11 december 2019
Mord Mot MordRSS
93. Giftmördaren Martha Marek & Fallet Mariette Bosch • 64 min • Onsdag 11 december 2019
SpelaSpela
Lyssna nu

Karin Londré och Anna Sandell pratar varje vecka om sin bästa och värsta fascination – mord och sådana hemska grejer. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens allvarligaste ämne.

AVSNITT

 • 93. Giftmördaren Martha Marek & Fallet Mariette BoschSpela
  93. Giftmördaren Martha Marek & Fallet Mariette Bosch
  Veckans avsnitt handlar först om en österrikisk version av Belle Gunness, en kvinna som gör lite vad som helst för pengar, inklusive giftmördar nära och kära. I andra halvan avhandlas mordet på Maria Magdalene "Ria" Wolmarans och hennes så kallade vän Mariette Bosch. Länkar och bilder som är relevanta för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Önska fall på Instagram, skriv till @karinlondre eller @sandellanna. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
  64 min • Onsdag 11 december 2019
 • 92. Mordet på Joseph Kahahawai & Korsfästelsen av Margaretta PeterSpela
  92. Mordet på Joseph Kahahawai & Korsfästelsen av Margaretta Peter
  Veckans avsnitt består av två historier som på helt olika sätt är omskakande och chockerande. Anna berättar om ett hawaiianskt fall: attacken mot Thalia Massie, som ledde till till Joseph Kahahawais död och därefter en otroligt upprörande rättsskandal. Karin pratar om Margaretta Peter, som ledde en schweizisk sekt på 1800-talet – en sekt som fick ett oväntat och fruktansvärt avslut. Länkar och bilder som är relevanta för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Önska fall på Instagram, skriv till @karinlondre eller @sandellanna. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
  62 min • Onsdag 4 december 2019
 • 91. Attacken mot Sarah Super & den blodtörstiga grevinnan SaltichikhaSpela
  91. Attacken mot Sarah Super & den blodtörstiga grevinnan Saltichikha
  Äntligen är allt som vanligt igen, och vi sitter mitt emot varandra och pratar mord. Karin berättar Sarah Supers otroliga historia – efter att ha blivit brutalt attackerad av en man i sin närhet startad hon nätverket Break The Silence. Anna pratar om Darya Nikolayevna Saltykova, en grevinna som i 1700-talets Ryssland tappade det totales och mördade ungefär 130 personer som arbetade för henne. Länkar och bilder som är relevanta för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Önska fall på Instagram, skriv till @karinlondre eller @sandellanna. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
  62 min • Onsdag 27 november 2019
 • 90. LIVE I STOCKHOLM: Massmordet på Prins Carl & Verklighetens Amityville HorrorSpela
  90. LIVE I STOCKHOLM: Massmordet på Prins Carl & Verklighetens Amityville Horror
  Okej okej NÄSTA vecka blir det vanligt avsnitt, men först: livepodden från Stockholm! Anna pratar om Johan Filip Nordlund, som mördade fem personer på ångbåten Prins Carl mellan Arboga och Stockholm. Det är Allhelgona/Halloween så Karin passar på att berätta den "verkliga# spökhistoria som inspirerade skräckfilmen The Amityville Horror. Länkar och bilder som är relevanta för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Önska fall på Instagram, skriv till @karinlondre eller @sandellanna. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
  83 min • Onsdag 20 november 2019
 • 89. LIVE I NORRKÖPING: Broxviksdramat & Pee Wee GaskinsSpela
  89. LIVE I NORRKÖPING: Broxviksdramat & Pee Wee Gaskins
  Karin Londré berättar den snurriga historien om Broxviksdramat, och därmed om förgiftad abborre, mordförsök och gammeldags media frenzy. Anna Sandell pratar om ett av de fall som önskas allra flitigast av MMM-lyssnare: Den genomvidriga amerikanska seriemördaren Pee Wee Gaskins, som själv påstått att han mördat så många som 110 personer. Länkar och bilder som är relevanta för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Önska fall på Instagram, skriv till @karinlondre eller @sandellanna. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
  99 min • Onsdag 13 november 2019
 • 88. LIVE I GÖTEBORG: Sveriges första styckmörderska & Gary HeidnikSpela
  88. LIVE I GÖTEBORG: Sveriges första styckmörderska & Gary Heidnik
  Från livepodden i Göteborg berättar Karin om Anna Britta Persson, Sveriges kanske första kvinnliga styckmördare som hade en ovanlig medhjälpare under sina vidriga handlingar. Anna pratar om den fruktansvärt läskiga Gary Heidnik, som kidnappade kvinnor och höll dem fångna i en grop i sin källare. Länkar och bilder som är relevanta för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Önska fall på Instagram, skriv till @karinlondre eller @sandellanna. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
  68 min • Onsdag 6 november 2019
 • 87. LIVE I MALMÖ: Carmencita Rockefeller & Belle GunnessSpela
  87. LIVE I MALMÖ: Carmencita Rockefeller & Belle Gunness
  Not so direct men i alla fall recorded från livepodden i Malmö får ni nu höra den absurda historien om Carmencita Rockefellers otroliga väv av lögner och om den legendariska samt otroligt läskiga Belle Gunness, en kvinna som levde ett liv med gift och lös knut. Länkar och bilder som är relevanta för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Önska fall på Instagram, skriv till @karinlondre eller @sandellanna. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
  81 min • Onsdag 30 oktober 2019
 • 86. Mordet på Polly Klaas & Vampyren i BarcelonaSpela
  86. Mordet på Polly Klaas & Vampyren i Barcelona
  En liten varning: Det här två fruktansvärda historier i det här avsnittet, och båda rör tyvärr våld mot barn. Anna berättar om bortförandet och mordet på Polly Klaas – något som känns som låter som en skräckfilm, men tyvärr är sant. Karin pratar om Enriqueta Martí, en kvinna som under 1910-talets Barcelona kidnappade fattiga barn, och på olika sätt tjänade pengar på dem. LIVEPODDSBILJETTER: https://www.stauppklubben.com/mord-mot-mord Länkar och bilder som är relevanta för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Önska fall på Instagram, skriv till @karinlondre eller @sandellanna. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
  58 min • Onsdag 23 oktober 2019
 • 85. En stalker i badrummet & mordet på Édouard SternSpela
  85. En stalker i badrummet & mordet på Édouard Stern
  Karin berättar om Harvette Williams som under tio års tid stalkades av Kevin Gary, vilket bland annat resulterade i en slickad spegel och en gränslös stämningsansökan. Anna Sandell berättar om de många mystiska omständigheterna kring mordet på bankmannen Édouard Stern. LIVEPODDSBILJETTER: https://www.stauppklubben.com/mord-mot-mord Länkar och bilder som är relevanta för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Önska fall på Instagram, skriv till @karinlondre eller @sandellanna. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
  68 min • Onsdag 16 oktober 2019
 • 84. Mordet på Micaela Costanzo & Nannymordet i LondonSpela
  84. Mordet på Micaela Costanzo & Nannymordet i London
  Anna berättar om 16-åriga Micaela "Mickey" Costanzo, som hittades mördad i öknen i Nevada våren 2011 och när gärningsmännen avslöjades chockades en hel stad. Karin pratar om Sophie Lionnet, som kom från Frankrike till London för att jobba som au pair, men hamnade mitt i en mardröm. LIVEPODDSBILJETTER: https://www.stauppklubben.com/mord-mot-mord Länkar och bilder som är relevanta för dagens avsnitt publiceras i Facebookgruppen Mord Mot Mord Podcast. Önska fall på Instagram, skriv till @karinlondre eller @sandellanna. Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens värsta ämne.
  76 min • Onsdag 9 oktober 2019
Stäng fönster